VW'de Türk Günü

Güncelleme Tarihi:

VWde Türk Günü
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2009 12:56

Almanya'nın Wolfsburg kentindeki Volkswagen fabrikasında Türk Gecesi düzenlendi. İlk kez düzenlenen gecede Volkswagen ile Türkler'in ilişkileri konuşuldu.

Haberin Devamı

Almanya'nın Wolfsburg kentindeki Volkswagen (VW) merkezinde Türk Gecesi düzenlendi. Volkswagen'nin “Volkswagen Türkçe Konuşuyor” kampanyasını yürüten KOM Media & Marketing GmbH tarafından Autostadt'ta düzenlenene geceye Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Ahmet Acet, Wolfsburg Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Rolf Schellecke, VW İşyeri İşçi Temsilcisi Başkanı Bernd Osterloh, Hannover Başkonsolosu Aydın İlhan Durusoy, Türk Toplumu Başkanı Kenan Kolat ile çok sayıda Türk ve Alman katıldı.

Kampanya tanıtıldı

Türk Gecesi verilen kokteyle başladı. KOM Media & Marketing GmbH Sahibi Bülent Bora ile Volkswagen Batı Bölge Satış Müdürü ve Ethnomarketing Proje Yöneticisi Stefan Mecha, Türkçe ve Almanca olarak "Volkswagen Türkçe Konuşuyor" kampanyası hakkında kısa sunuş yaptı.

Volkswagen AG Satış ve Pazarlama Genel Vekili Detlef Wittin yaptığı konuşmada, “VW için çalışanların etnik kökenlerinden bağımsız saygı gördükleri bir ortam yaratmak bizim için ekonomik aklın bir gereği olduğu kadar bir ahlaki sorumluluktur. Proje Türk müşterilerine ve kültürlerine verilen değerin bir göstergesidir. VW'de böyle günlerin düzenlenmesi bizleri mutlu etmektedir” dedi.

İlk elçi ziyareti

Berlin Büyükelçisi Ahmet Acet Türk Gecesi'ne katılarak Volkswagen şirketini resmi bir davetle ziyaret eden Türkiye'nin ilk büyükelçisi oldu. Acet gecede yaptığı konuşmada Volkswagen'nin Türkler'e verdiği öneme değindi. Acet, “Kültürel çeşitlilik uyum ile beraber işleyen bir süreçtir. Önyargıların egemen olmadığı, kültürel çeşitliğin toplumsal bir konsept olarak kabul edildiği yerlerde beraber yaşam mümkün olabilir. Yürütülen Volkswagen Türkçe Konuşuyor kampanyasını beğeniyle takip ediyorum. Bu kampanya kapsamında VW satış bürolarında istihdam edilen Türkler'in iyi eğitimli olmaları ve iyi düzeyde Almanca konuşmaları Almanya'daki Türkler'e de bir mesaj teşkil etmektedir. Almanya yaşayan Türkler artık işçilikten çıkıp işveren durumuna gelmişlerdir. Bugün Almanya'da 70 bin kadar Türk işveren yaklaşık 330 bin kişiyi istihdam etmekte ve yıllık 33 milyar Euro ciro yapmaktadırlar. Bu haliyle Türkler'in Almanya'da önemli bir tüketici kitle haline geldikleri açıktır” diye konuştu.

Çiftetelli oynadılar

Yapılan konuşmalar sonunda Hannover'den gelen Türk Sanat Müziği ekibi eşliğinde Türk ve Alman mutfağından yemekler yenildi. Gece sonunda Türk Toplumu Başkanı Kenan Kolat'ın öncülüğünde çifte telli oynandı. Kolat, “Türk gecesi olacakta çifte telli olmayacak mı” deyip Alman ve Türk misafirleri piste çıkarıp oynattı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!