VW gençlere kucak açtı

Güncelleme Tarihi:

VW gençlere kucak açtı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2010 12:15

Frankfurt Başkonsolosu İlhan Saygılı 1300 Türk kökenlinin çalıştığı Baunatal'daki Volkswagen (VW) fabrikasını ziyaret etti. Fabrikada meslek eğitimi gören gençlerle biraraya gelirken Saygılı "Vatandaşlarımız VW ailesinin bir parçası" dedi.

Haberin Devamı

Frankfurt Başkonsolosu İlhan Saygılı ve konsolosluk görevlileri Baunatal'da bulunan 13 bin kişinin çalıştığı Volkswagen (VW) tesislerini ziyaret etti. Türk ve Türk kökenli olmak üzere yaklaşık 1300 kişinin çalıştığı fabrikada yetkililerle görüşen Saygılı, vatandaşlarla bir araya geldi. İşyeri işçi temsilcisi İhsan Dilber, Bilal Şahin ve personel şefi Erich Reuting ve yetkililerden Ulli von Kloppmann Saygılı'ya bilgi verdi. Konuşmalarda fabrikada Almanlardan sonra en çok Türklerin çalıştığına dikkat çekildi.

700 öğrenci eğitim görüyor

Reuting, "VW orjinal yedek parçaları burada üretilip dünyada 170 ülkeye gönderiliyor. Yılda 71 milyon yedek parça üretiyoruz. Fabrikamızda 700 öğrenci meslek eğitimi yapıyor. Bunlar arasında 30 Türk genci var" dedi. Saygılı, fabrikada çalışan Türklere sadece işgücü olarak bakılmamasından dolayı büyük mutluluk duyduğunu belirterek şöyle konuştu: "Vatandaşlarımız burada ailenin bir parçası olarak algılanıyor. Her insan her işi yapamaz. Ancak ortak noktamız insan olmamızdır. VW'nin bunu önemsiyor olması bizlere mutluluk veriyor. Almanya'daki Türklerin kalıcı olduğu bir gerçek. Sorunlar var elbette. Ancak işverenlere sorunların aşılmasında büyük sorumluluk düşüyor. VW bunu yerine getiriyor".

Kötü günler geride kaldı

Fabrika ziyaretinin öğleden sonraki kısmında Başkonsolos ve İşyeri İşçi temsilcisi Jürgen Stumpf Türk işçilerle bir araya geldi. Stumpf, 35 yıldır aynı işyerinde görev yaptığını hatırlatarak, "Bir zamanlar Türk dostu olduğum için evime gamalı haclı içi kül dolu zarflar gönderiliyor, içine, 'Yabancı dostlarını böyle yaparız' diye yazıyorlardı. Zor günler yaşadık. Bunlar geride kaldı. Ancak hala istenilen yerde değiliz. Ben çocukları burada doğan, burada yaşayan, gelir vergisi ödediği halde bu vergilerle ne yapılacağına karar veremeyen Türklere ne diyeceğimi bilemiyorum. Buralı Türklere artık yerel seçimlerde seçme ve seçilme hakkı verilmeli. Bunun için çalışıyoruz".

Gençlerle bir araya geldi


Başkonsolos Saygılı fabrikada meslek eğitimi veren usta Muharrem Gülcigil ve öğrencilerden Emre Sarıoğlu, Deniz Schild, Samet AktaşÖzer Yıldız, Selin Demirci, Selim Epikol, Özlem Doğru, Yıldırım Şahin, Enes Karakuş, Samet Aktaş ile sohbet etti. Saygılı, "Kassel gibi uzakta oturan vatandaşlarımızın erken saatlerde konsolosluğa gelmesine gerek yok. 'E- konsolosluk' hizmetleri ve 'Soru bankası' hizmetlerinden yararlanın. Ayrıca geçtiğimiz haftalardan itibaren hizmete sunulan telefon ile bilgi alma durumundan da yararlanabilirsiniz. 069 713773 numaralı telefonden sabah 08.00 ile 14.00 arası bilgi edinebilirsiniz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!