Vural Öger: El bagajı yasaklansın

Güncelleme Tarihi:

Vural Öger: El bagajı yasaklansın
Oluşturulma Tarihi: Ocak 02, 2010 14:53

Amerikan yolcu uçağına planlanan saldırının son anda önlemesinin ardından acil önlem isteyen Oger Tours'un sahibi Vural Öger, el bagajının yasaklanmasını gündeme getirdi. Alman Polis Sendikası Başkanı Rainer Wendt, ise bir adım daha giderek Free Shoplara parfüm ve jilet satılmasına karşı çıktı.

Haberin Devamı

ALMANYA'nın tanınmış seyahat şirketlerinden Öger Tours'un sahibi Vural Öger (67) ABD'nin Detroit Havalimanı'nda meydana gelen terör girişiminin ardından uçaklara el bagajı alınmasının yasaklanmasını gündeme getirdi. Öger, el bagajlarının yasaklanması durumunda kabindeki tehlikenin en aza indirilebileceğini savundu. Ayrıca dizüstü bilgisayarların da uçağa alınmasına izin verilip verilmemesi de gözden geçirilmesini isteyen Öger şöyle konuştu: “Uçuştan birkaç saat öncesinde birilerine rüşvet verip uçağa yine de bir şeylerin sokulması mümkün. Dışarıdan gizlice içeri bazı şeyler sokmak hiç de imkansız değil. Bu nedenle vücut tarama kameralarının faaliyete geçirilmesi kaçınılmaz. Ancak bunun fazla zaman almayacak ve uçak şirketlerini zarara uğratmayacak şekilde yapılması gerekiyor.”

Fikret Yüksel (Pegasus Hava Yolları Avrupa Müdürü): Sivil havacılık kurallarına göre böyle bir yasağın alınması bana göre zor. Ayrıca el bagajının yasaklanması yolcular açısından uygun olmaz. Zaten güvenlik makamları el bagajlarında tehlikeli madde bulunmaması konusunda maksimum önlemleri alıyor. Böyle bir yasağın uygulanması bana göre güç.

Bayram Özçelik (Türk Hava Yolları Almanya Müdürü): Free Shoplar'da parfüm satılmasın Amerikan yolcu uçağına geçtiğimiz hafta planlanan saldırının son anda önlenmesinden sonra havaalanları ve uçaklarda alınacak önlemlerin artırılması tekrar gündeme geldi. Alman Polis Sendikası, uçaklarda saldırı aracı olarak kullanılacağını gerekçe göstererek havaalanlarındaki Free Shoplar'da parfüm, alkol oranı yüksek sıvılar ve jilet gibi maddelerin satılmasının yasaklanmasını talep etti.

Güvenlik paradan önemli
Free Shoplar ve havaalanındaki restoranların yeniden düzenlenmesini isteyen DpolG Başkanı Rainer Wendt, insan güvenliğinin ekonomik çıkarın önünde tutulması gerektiğini söyledi. Wendt “Avrupa Birliği üye ülke havaalanları da dahil olmak üzere tüm alanlardaki Free Shoplar'da ve restoranlarda bomba yapımında kullanılabilecek tüm maddelerin bulundurulması yasaklanmalı. İnsan güvenliği ekonomik çıkarların önünde tutulmalı.”

Güvenlik açığı
Polis Sendikası Başkanı Wendt ”Tüm saldırganlar güvenlik açıklarından yararlanarak saldırılarını gerçekleştiriyor. Restoranlardaki metal çatal, bıçak ve kaşıklar saldırı aleti olarak kullanmak mümkün. Free Shoplar'da satışı yapılan kimi ürünlerden patlayıcı madde yapmak olası” dedi. Sendika Başkanı Wendt, uygulanan güvenlik kurallarını da eleştirerek “Havaalanlarında uçağa binan yolcuların elinden suları alınıyor. Fakat aynı yolcu Free Shop'tan tıraş jileti satın alarak uçağa binebiliyor” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!