Veysel’i zaten gerçek hayatta da yaşıyorum

Güncelleme Tarihi:

Veysel’i zaten gerçek hayatta da yaşıyorum
Oluşturulma Tarihi: Ekim 10, 2013 00:08

14 yaşında, 3 kardeşi ve annesiyle Viyana’da küçük bir dairede yaşıyor. Babası yok. Güzelliğin On Par Etmez filmindeki performansıyla Altın Portakal alan Abdülkadir Tuncer, filmde kendi hayatını oynadığını söylüyor.

Haberin Devamı

'GÜZELLİĞİN On Par’ Etmez filmiyle Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde En İyi Erkek Oyuncu ödülünü alan Abdülkadir Tuncer, Avusturya’ya göç eden bir ailenin yaşadığı zorlukları çocuk gözünden anlatan filmde kendi hayatını oynadığını söylüyor. 14 yaşındaki küçük oyuncunun gerçek yaşam öyküsü gerçekten de zorluklarla dolu. Abdülkadir, annesi Bediha, kardeşleri Hatice Kübra (18), Muhammed Nebi (8) ve Nazey (7) ile birlikte küçük bir dairede yaşıyor. Babaları yok. Anne Bediha, işsizlik yardımıyla çocuklarını okutmaya çalışıyor.

800 KİŞİYİ ELEDİ
Tuncer, filmden önce de ünlü Alman TV dizisi Tatort’ta küçük bir rol aldı. Bir gün de film yapımcıları Tuncer’in okuduğu okula geldi. Tuncer “keşfedilme” öyküsünü şöyle anlattı: “Bir film için Türkçe bilen, 13 yaşlarında bir çocuk arıyorlarmış. Bir arkadaşım gidecekti; bana ‘Sen de gel yalnız canım sıkılır’ dedi. Ben de gittim. 800 kişi arasında yönetmen Hüseyin Tabak beni tercih etti.”

Haberin Devamı

Tuncer, “Güzelliğin On Par’ Etmez” adlı filmdeki rolünü severek oynadığını belirtirken, “Kimse para almadı. Öğrenci filmi olduğunu biliyorduk. Filmde oynadığım Veysel karakterini zaten gerçek hayatta da yaşıyordum” dedi. Abdülkadir, en büyük hayalini ise Türkiye’de yayınlanan Pis Yedili adlı televizyon dizisinde oynamak olarak açıkladı.

ANNE GURUR DUYUYOR
Oğlunun başarısından çok mutlu olduğun söyleyen anne Bediha Tuncer ise, “Benim gözümde hala çocuk. Bu ödül beni çok gururlandırdı. Kadir gerçek hayatını oynadığı için rolünde çok istekliydi. Şimdi de Alman yapımcılar onu keşfetti. İnşallah hakkında hayırlısı olur” diye konuştu. Bediha Tuncer, Abdülkadir’in kazandığı parayla ailesine baktığını da belirtti ve “Altın Portakal ödülü ile birlikte 11.500 Euro, para ödülü de verdiler. Tatort dizisinden de oğlum biraz para kazandı. Küçük yaşta aile sorumluluğunu üstlendi” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!