‘Veto hakkı kaldırılsın’

Güncelleme Tarihi:

‘Veto hakkı kaldırılsın’
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2021 13:23

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Avrupa Birliği’nde (AB) kararların oy birliği yerine çoğunluğun oylarıyla alınmasının kaçınılmaz olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

FEDERAL Dışişleri Bakanlığı’nın geleneksel ‘Büyükelçiler Konferansı’nda Avrupa’nın geleceğiyle ilgili bir sunum yapan Maas, “Oy çokluğuyla karar uygulamasına geçilmesi için ağırlığımızı koymalıyız. Özellikle Avrupa’nın dış ve güvenlik politikasında oy çokluğu uygulaması şart. Bazı ülkelerin veto hakkını kullanarak Avrupa’nın dış politikasını çıkmaza sürüklemelerini daha fazla sineye çekemeyiz. Veto hakkı devre dışı bırakılmalı. Bizim arzu ettiğimiz kararlara çoğunluk karşı çıksa bile” dedi.
ABD’nin uluslararası iş birliğine dönmesinin öneminin altını çizen Maas, ABD eski Başkanı Donald Trump’ın egoist tutumu yüzünden uluslararası düzenin tehlikeye girdiğini hatırlattı. Heiko Maas, Avrupa’nın kararlı tutumu sayesinde İran ile Viyana’daki nükleer görüşmelerinin yeniden başlaması yolunun açılmasının unvanın güvenliği açısından da önemli soluğunun altını çizdi. Almanya’da hükümet değişse bile dış politikada sürekliliğin esas olduğunu ve bir değişiklik olmayacağını belirten Bakan Maas, Almanya’nın, şimdiye kadar olduğu gibi Avrupa’nın entegrasyonu, çok yönlü sorumluluk, güvenirlilik ve uluslararası dayanışma ilklerini sonuna kadar savunacağını vurguladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!