Vergi kaçıranlar şimdi yandı

Güncelleme Tarihi:

Vergi kaçıranlar şimdi yandı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 2011 18:47

NRW Eyaleti 4 Milyon Euro ödeyerek içinde vergi kaçıranların banka bilgilerinin yeraldığı belirtilen bir CD’yi satın aldı.

Haberin Devamı

ALMANYA’nın Kuzey Ren Vestfalya (NRW) Eyaleti vergisiz kazançla mücadelede çok önemli bir adım attı. NRW Maliye Bakanlığı, vergi kaçırdığından şüphelenilen 3 bin kişinin Lüksemburg’taki banka bilgilerini içeren bir CD’yi satın aldı. İngiliz bankası HSBC’den alınan CD için tam 4 milyon Euro ödendi. Ele geçirilen banka bilgilerinin sahiplerinin NRW dışında, Hessen, Thüringen, Rheinland-Pfalz, Schleswig- Holstein ve Baden Württemberg eyaletlerinde yaşadığı belirtilirken, yetkililer konuyla ilgili m ayrıntılı bilgi vermekten kaçındı. Spiegel Online’a göre Wuppertal vergi detektifleri ve Bochum Savcılığı CD’deki bilgileri değerlendirmeye başladı. İncelemenin kısa bir süre içinde tamamlanarak, vergi kaçıranların yakalanması planlanıyor.

50 MİLYAR EURO VAR
Banka bilgilerinin CD satın alma yöntemiyle ele geçirilmesine Alman Vergi Sendikası’ndan destek geldi. Yapılanın vergisiz kazançla mücadele ve insanları dürüstçe vergi ödemeye teşvik konularında tek etkili yöntem olduğunu belirten Sendika Başkanı Thomas Eigentahler, “Ele geçirilenler buz dağının sadece görünen kısmı. Lüksemburg’ta, vergilendirilmemiş para miktarının yaklaşık 50 milyar Euro olduğunu tahmin ediyorum” dedi.

İHBARA VAKİT YOK
Alman makamları daha önce de benzer CD’ler alarak vergi kaçıranları yakalamıştı. Bir yıl önce yine NRW tarafından 2,5 milyon Euro’ya alınan CD sayesinde yaklaşık 450 milyon Euro ceza toplanırken, 6 bin kişi de kendini ihbar etme yolunu seçmişti. Soruşturmanın bu kez çok hızlı ilerlediğini belirten Sendika Başkanı Eigentahler, “Bu kez kişilerin kendini ihbar etmesine yeterli vakit yok. Hemen itiraf edenler bir ihtimal cezayı azaltma şansına sahip olabilirler” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!