Vergi borcu olanlar İngiltere’den çıkamıyor

Güncelleme Tarihi:

Vergi borcu olanlar İngiltere’den çıkamıyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 05, 2015 14:57

İngiltere’de yürürlüğe giren yeni uygulamaya göre, TV licence (televizyon izlemek için izin belgesi) ve belediyelere vergi borcu olanların yurtdışına çıkışı engelleniyor.

Haberin Devamı

Birleşik Krallık’ta Televizyon, bilgisayar ya da cep telefonu gibi yayındaki televizyon programlarını seyretmek için yılda 145 sterlin karşılığı televizyon izleme belgesi (TV licence) alma zorunluluğu mevcut. Yürürlüğe giren yeni yasa ve daha sıkı sınır kontroller, vergilerini ödemeyen vatandaşların ülke dışına çıkarken saptanması için kullanılıyor.

BİLGİ PAYLAŞIMI YAPILIYOR

Yetkililer, vergi borcu olanların havaalanları ve limanlardan ülkeyi terk etmek üzereyken, ödenmemiş vergiler yüzünden “zor bir duruma düşebilecekleri” konusunda uyardı.

Hükümetin E- Borders isimli girişimi ve 2014 Göçmenlik Yasası, polis ve üçüncü kurumlar arasında daha sağlıklı bir bilgi paylaşımına yardımcı oluyor ve bu sayede daha derinlemesine incelemeler gerçekleştirilebiliyor.

İngiltere’nin sınır kontrolünün başındaki isim olan Dedektif Başmüfettiş Alan Crawford, “Bilgi paylaşımı konusunda yeni protokoller yürürlüğe girdi ve yasaların uygulanması konusunda diğer ortaklarımızla yakın bir çalışma içerisindeyiz” dedi.

SABIKA KAYDINA İŞLENİYOR

Yapılmamış ödemeleri bulunanlara karşı her zaman gerekli tedbirlerin alınacağını kaydeden Crawford, “Hava veya deniz yoluyla ülkeden ayrılmak isteyenler şüphesiz polis veya sınır kontrollerinden geçmek zorunda kalacaklar. Ödenmemiş borçları veya cezası bulunan ve bir seyahat planı bulunan kişilerin, bahsi geçen borç ile ilgili tedbirlerini almalarını şiddetle tavsiye ediyorum. Bu sayede tatillerinin tadını çıkarabilir ve bir sorun ile karşılaşmazlar” şeklinde konuştu.

Ülkenin havaalanları, limanları veya tren yollarından yılda 100 milyonu aşkın yolcu geçiyor. Geçtiğimiz yıl ise 200.000’i aşkın kişi TV vergisi ödemelerinde yaşanan aksaklıklar nedeniyle mahkemeye verildi.

Vergi ödemelerini yerine getirmeyenler 1.000 sterline kadar bir cezaya çarptırılırken, aynı zamanda bu suç kayıtlarına işleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!