Veli toplantısına gitmeyene ceza

Güncelleme Tarihi:

Veli toplantısına gitmeyene ceza
Oluşturulma Tarihi: Ocak 12, 2010 15:14

İSVİÇRE'nin Zürih Kantonu'nda geçerli neden göstermeksizin okuldaki veli toplantılarına gitmeyen ebeveynlere ceza verilmesinin etkili olduğu bildirildi.

Haberin Devamı

Bu konu ile ilgili olarak Kanton Hükümeti'nin bir adım daha ileri giderek gerekli görüldüğü takdirde ebeynlerin mecburi bir eğitim kursuna gönderilmesi için yasa hazırlığı içinde olduğu açıklandı.


18 ebeveyne kesildi
Kloten Bölgesi Okul Müdürü ve Hıristiyan Halk Partisi (CVP) Belediye Meclisi Üyesi Corinne Thomet, bölgede gençler arasında şiddet olaylarının artması üzerine Zürih Kanton Polisi ile ebeveynleri bilgilendirme toplantıları başlattıklarını ancak önceleri pek ilgi görmediğini söyledi. Ancak yeni okullar yasası uyarınca sebep göstermeksizin bu toplantılara katılmayan velilere para cezası vermeye başlayınca katılımın hemen arttığına işaret eden Corinne, bugüne kadar 18 ebeveyne ciddi para cezası verdiklerini sözlerine ekledi.


300 frank
Bülach bölgesinde ebeveynlerin her ikisinin de çocuğun yetişmesinden sorumlu olması halinde her ikisine de 250-300 frank arasında para cezası verildiği kaydedildi. Bülach'ta geçen yıl 76 ebeveyne para cezası verildiği açıklandı. Zürih kentinde ise tatilden geç döndüğü için çocuklarını birkaç gün okula gidememesine neden olan bir veliye para cezası verildi. Zürih Kantonu Okullar Yasası'na eklenen bir madde ile ebeveynlerin çocuklarını dinlenmiş ve uygun bir kıyafetle okula göndermekle yükümlü oldukları, ayrıca veli toplantılarına katılmaları da mecburi hale getirildi. Bu karara uymayanlara 5 bin franka kadar para cezası verilebileceği de yeni yasaya eklendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!