Veli Dernekleri federasyon oluyor

Güncelleme Tarihi:

Veli Dernekleri federasyon oluyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2012 10:53

ALMANYA’da Aşağı SaksonyaEyaleti’ndeki veli derneklerininve ağırlıklı veli çalışması yapanderneklerin bir süreden berisürdürdükleri çatı derneği kurmaçalışmaları son aşamasına geldi.

Haberin Devamı

Dr. İnsan Ünlü’nün başkanlık yaptığı toplantıda, çalışmaları hakkında bilgi veren FÖTED Başkan Yardımcısı ve Lehrte Türk Veliler Birliği Başkanı Ekrem Sağır, “Burada bulunan Aşağı Saksonya, Lehrte, Hannover Stadthagen Türk Veli Derneklerinin temsilcileri bulunuyor. Toplumsal Birlik, Umut, AS.ADD, Wünstorf Veliler Girişimi, Königslutter, Osnabrück, Melle, Hildesheim, Garbsen ve Buer veliler birlik temsilcileri de oluşturulacak üst yapılanmayı desteklediklerini bildirdiler” dedi.

Sağır, “Amacımız var olan dernekleri bir çatı kuruluşu altında biraraya getirip daha örgütlü hareket etme imkanını sağlamak istiyoruz. Veli derneklerimizin eğitim alanındaki düşüncelerinin yetkililer tarafından dikkate alınması ve yetkili kurumların aradığı muhatap olabilmek için bir üst yapılanmaya gereksinimiz var. Bu oluşumla bu eksikliğimizi gidermeye çalışacağız” diye konuştu. Dr. Ünlü de “Daha önce yapılan tüzük çalışmalarına son şeklini vermek için Ekrem Sağır başkanlığında ,Av. Seyhan Öztürk, Halil Polat ve Reyhan Yıldırım’dan oluşan bir çalışma komiyonu oluşturuldu. Mayıs ayı içerisinde yapacağımız genel kurulla federasyonu kuracağız” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!