Vekilden teşekkür

Güncelleme Tarihi:

Vekilden teşekkür
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 31, 2007 15:28

KRV Milletvekili ve Kadın Hakları Sözcüsü Gerda Kieninger (SPD) Almanya'nın Dortmund kentinde "Yabancı İşyerlerini Destekleme ve Göçmen Gençlere Meslek Kapısı açma" projesi kapsamında iki Türk gencine meslek öğrenme olanağı veren Muşkara adlı kuruyemiş işletmesi sahibi Yücel Aslan'ı ziyaret ederek teşekkür etti.

Haberin Devamı

Almanya'da Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti (KRV) Milletvekili ve Kadın Hakları sözcüsü Gerda Kieninger (SPD), Dortmund kentinde Elif Aslan (16) ve Ramazan Keskin'e (20) meslek eğitimi olanağı veren, Muşkara adlı kuruyemiş işletmesini ziyaret ederek, işyeri sahibi Yücel Aslan'ı kutladı.
Kieninger, "Mesleksiz gençler geleceğin işsizler ordusunun birer adayı olurlar. Türk iş yerlerinde bu tür örneklerin daha da artmasını diliyorum.'
Üç yıldan beri Dortmund ve çevresinde başarıyla sürdürülen "Yabancı İşyerlerini Destekleme ve Göçmen Gençlere Meslek Kapısı açma' adlı projeyle ilgili, proje sorumluları Volkan Baran ve Aysun Tekin şu bilgileri verdiler: 'Biz de bu projeyle, göçmen işyerlerini destekliyor ve bu işletmelerin, göçmen kökenli gençlere meslek eğitim yeri vermeleri için teşvik ediyoruz. Şu ana kadar sahipleri Türk kökenli olan 135 iş yeri 200’den fazla gencimize meslek eğitimi vermeye başladı. Bu çok sevindirici bir gelişme.'
Proje kapsamında kuru yemişçide meslek öğrenimine başlayan Elif Aslan ve Ramazan Keskin de, üç yıl sonra eğitimli birer satış uzmanı olacaklarını bundan dolayı da çok mutlu olduklarını söylediler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!