Veda töreninde 20’nci yıl pastası!

Güncelleme Tarihi:

Veda töreninde 20’nci yıl pastası
Oluşturulma Tarihi: Eylül 01, 2023 10:38

Almanya Türk-Alman İşverenleri Birliği (TDU), görev süresi dolan Başkonsolos Olgun Yücekök onuruna bir veda resepsiyonu verdi. Resepsiyonda, Başkonsolos Olgun Yücekök’ün, aynı zamanda Berlin Büyükelçiliği’nde elçi müsteşar olarak görev alan eşi Fulya Yücekök ile evliliklerinin 20. yıl dönümüne denk gelmesi nedeniyle bir de pasta kesildi. TDU yönetimi tarafından yapılan sürprizle duygulu anlar yaşayan çift Berlinli Türk toplumuna desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Haberin Devamı

 

TDU salonunda verilen veda resepsiyonuna Büyükelçi Ahmet Başar Şen de katıldı. Büyükelçi Şen, “Ben Olgun Bey ve Fulya Hanım’la daha önceki görevlerinde tanışmamıştım. İlk tanışmamız tam 25 ay önce Berlin’de göreve gelince oldu. Bizde ‘koridor sicili’ denen bir şey vardır. Koridor sicilinde çalışanların kendi arasındaki değerlendirmeleridir, dedikodularıdır. Ben de Büyükelçi atanınca Berlin’de Başkonsolos kimmiş diye araştırdım, etrafımda soruşturdum nasıl bir arkadaştır diye. Gerçekten herkesten pozitif şeyler duydum. Hem insanı nitelikleri hem de iş anlayışı ve iş bitiriciliği açısından hep pozitif şeylerdi. Burada kendisiyle birlikte çalıştığımız için çok memnunum” dedi.

‘BENİM İÇİN ÇOK ÖĞRETİCİ OLDU’
Olgun Yücekök de veda konuşmasında “Büyükelçimizle çalışmak benim için çok büyük bir ayrıcalıktı, benim için çok öğretici oldu” derken, görev döneminde Türk toplumuyla kaynaşma fırsatı bulduklarını söyledi. Yücekök, “Dört yıl çabuk geçti benim için. Burada bir meslek büyüğümüzü anacağım. Ben onun müşaviri olarak da iki yıl görev aldım. Sn Ümit Yalçın Beyefendi 2018’de buraya gelmeden bir sene önce o sene tayin olacak başkonsoloslara bir hitapta bulundu: ‘Arkadaşlar Ankara’dan uçağa bindiğinizde diplomat kimliğinizi arkada bırakın. Bir belediye başkanı olun, siyasetçi olun, Türk toplumunu içselleştirin. Gittiğiniz yeri çalışın.’ Bu tavsiye kulağımdaydı. Berlin’de bunun ne kadar doğru olduğunu ve sayın büyükelçimizin de bıraktığı güzel örneğin izlerini takip ederek gördüm. Sizlerle güzel dört yıl geçirdik. Bunun iki yılı pandemiyle geçti. Sonra tam kendimize geldik diyorduk deprem felaketiyle hepimiz sarsıldık. Ama orada Türk toplumun en büyük hasletlerini hepiniz gösterdiniz, yardıma koştunuz. Bundan sonra Ankara’da bir arkadaşınız, bir kardeşiniz bir dostunuz var. Her zaman kapımız açık” dedi.

Haberin Devamı

PASTA SÜRPRİZİ
TDU Başkanı Remzi Kaplan konuşmasında tüm TDU yönetimi olarak Başkonsolos Olgun Yücekök’e desteklerinden dolayı teşekkür etti. Kaplan, bir de sürpriz hazırladıklarını belirtti ve evliliklerinin 20. yılı nedeniyle Olgun Yücekök ve elçi müsteşar Fulya Yücekök için pasta hazırlattıklarını söyledi. Remzi Kaplan, ayrıca Olgun Yücekök’e bir de TDU onur üyeliği ve Berlin eyaletinin sembolü olan ayı heykeli hediye etti.

Veda töreninde 20’nci yıl pastası

Veda töreninde 20’nci yıl pastası

Veda töreninde 20’nci yıl pastası

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!