Vatanspor Nürnberg şampiyon

Güncelleme Tarihi:

Vatanspor Nürnberg şampiyon
Oluşturulma Tarihi: Haziran 20, 2023 10:32

Nürnberg’de 1989 yılında kurulan ve en eski köklü Türk spor kulüplerinden Kreisliga’da oynayan Vatanspor Nürnberg, Bezirkliga’ya yükseldi. Vatanspor Nürnberg, Bezirkliga’ya yükselmekle kulüp tarihinin en büyük başarısını yakaladı.

Haberin Devamı

Vatanspor Nürnberg, Bezirksliga‘ya yükselme final maçında SV Viktoria Weigenheim takımını 2-1 yendi. Vatanspor Nürnberg, bu sonuçla Nürnberg ve çevresinde en yüksek ligde oynayan Türk takımı olma başarısını gösterdi. İlk defa 2019 senesinde Kresiliga’ya çıkma başarısını gösteren Vatanspor Nürnberg, Bezirkliga’ya yükselmenin mutluluğunu maçı seyretmeye gelen 1500‘e yakın taraftarlarıyla birlikte yaşadı.

Vatanspor Nürnberg şampiyon
Nürnberg’e yakın Dietenhofen kentinde yapılan Bezirliga’ya yükselme maçında Vatanspor Nürnberg’in golleri, birinci yarının son dakikasında Joel Teukam Noumessi’den ve ikinci golde Necati Güler’den geldi. Rakip takımının tek golü ise, ilk yarıda Michael Stark attı.
Vatanspor Nürnberg şampiyon
Vatanspor Nürnberg, SV Viktoria Weigenheim karşısına şu kadro ile sahaya çıktı: Bechloul Memet - Mustafa Köseoğlu, Mehmet Bilici, Volkan Akbulut, Valmir Mjeshtri - Petrit Gjonbalaj (81. Timotei Pintoiu), Necati Güler, Celal Ünal - Deniz Arıcı (90. Jermaine Anderson), Joel Teukam Noumessi, Ismail Yüce.
Vatanspor Nürnberg şampiyon
Yönetim kurulu başkanlığını Mücahit Gündogdu, Asbaşkanlığını Yusuf Yılmaz ve Vatanspor futbol şube başkanlığını da Fatih Köseoğlu’nun yaptığı Vatanspor Nürnberg, Bezirkliga’ya yükselmenin sevincini taraftarları ile coşkulu şekilde kutladı.
Vatanspor Nürnberg şampiyon
Maç sonunda Vatanspor Nürnberg Asbaşkanı Yusuf Yılmaz şunları söyledi: "Uzun yıllardır Vatanspor Nürnberg’i, daha ileri liglere taşımak için mücadele ettik. Bütün sezon boyunca, takımımızı bir üst klasseye çıkartmak için yöneticilerimiz, kaliteli ve iyi karekterli futbolcularımız gerçek bir aile olarak kenetlendik. Bu sene Bezirkliga’ya çıkmanın mutluluğunu yaşadık. Artık Bezirksliga için iddialı bir takım kurup gelecek yıllarda bir üst liglere çıkmak hedeflerimiz arasında olacaktır" dedi.
Vatanspor Nürnberg şampiyon
Yılmaz “Emeğimizin karşılığını boşa çıkarmayan Vatanspor yöneticilerimize, Hocamız Michael Green'e, futbolcularımıza ve maçlarımızda bizleri yalnız bırakmayan taraftarlarımıza çok teşekkür ediyoruz” dedi.
Vatanspor Nürnberg şampiyon

BAKMADAN GEÇME!