Vatandaşlık dairesine takıldı

Güncelleme Tarihi:

Vatandaşlık dairesine takıldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 05, 2015 12:34

Yunus Mallı, Fatih Terim’in Çek Cumhuriyeti ve İzlanda milli maçlarının aday kadrosunda, Alman vatandaşlığını kaybetmemek için yer alamadı. Yıldız oyuncu Türk vatandaşlığına geçmeden önce Alman vatandaşlığını tutmak istediğini bağlı bulunduğu vatandaşlık dairesine bildirdi. Ancak yıldız futbolcunun Ay Yıldızlı formayı giymesi şimdilik Alman vatandaşlık dairesine takıldı.

Haberin Devamı

Yunus Mallı sezona müthiş bir başlangıç yaptı. Mainz’ın bu sezon attığı 12 golün altısında Yunus’un imzası var. 23 yaşındaki Yunus, son oynanan Darmstadt karşı

Vatandaşlık dairesine takıldı
laşmasında bu sezon kendisinin altıncı golünü attı. Müthiş bir gol kaydeden Yunus, takımını galibiyete taşıdı. Gol krallığı yarışında bu sezon oldukça iddialı. Beş yıldır Bundesliga’da top oynayan Yunus, Alman milli genç takımlarının neredeyse tüm genç kademelerinde oynadı. Avrupa U 21 Futbol Şampiyonası finallerinde de Alman milli takım forması giydi. Alman Milli takımının teknik direktörü Joachim Löw’ün de yakından takip ettiği Yunus, tercihini Türk milli takımı için kullandı.

ALMAN VATANDAŞLIĞINI TUTMAK İSTİYOR

Ancak yıldız futbolcunun ay yıldızlı formayı giyme hayali şimdilik vatandaşlık dairesine takıldı. 2000 yılında yürürlüğe giren Alman Vatandaşlık Yasası’nın 25. Maddesi, Alman vatandaşlığını tutmak istediğini ilgili daireye bildirmeyenlerin Alman vatandaşlığını kaybedeceğini düzenliyor. Yunus da Alman vatandaşlığını tutmak istediği ve bu maddenin mağduru olmamak için dilekçe ile ilgili vatandaşlık dairesine başvurdu. Alman vatandaşlığını tutmak istediğini ilgili daireye bildirmeden başka bir ülke vatandaşlığına geçenler, Almanya’ya yeni gelmiş yabancı muamelesi görüyor. Bu durumdaki kişiler en yakındaki yabancılar dairesine gidip yeniden oturma izni almak zorunda. Yabancılar dairesi de bir yığın bürokratik işlemler sonunda önce üç ay ile bir yıl arasında oturma izni veriyor. Ardından tekrar çağırıp oturum süresini uzatıyor.

PAZAR GÜNÜ DÜNYA EVİNE GİRİYOR

Yunus Mallı’nın menajerliğini de yapan amcası İlhan Mallı “Yunus için Alman vatandaşlığı çok önemli. Kaybetmesi durumunda ileride bir çok sorunlara yol açacak. Yunus, Türk Futbol Federasyonu ve Alman Futbol Federasyonu’ndan gerekli belgeleri alarak başvurusunu yaptı. Çek Cumhuriyeti ve İzlanda maçına yetişmesi mümkün olmadığı için milli takımdan affını istedi. Ancak kesin kararını verdi Türk milli takımı için oynayacak. Fatih Terim çağırdığı zaman gidip gururla milli formayı terletecektir” dedi. Öte yandan yıldız futbolcu önümüzdeki Pazar günü düğün yapıyor. Düğün hazırlıklarını sürdüren yıldız futbolcu, geçen yıl Umre ziyareti sırasında tanıştığı 20 yaşındaki Hatice Çavuşoğlu ile nişanlanmıştı. Geçtiğimiz Eylül ayında nikah da kıyan Yunus, doğup büyüdüğü Kassel kentinde düğün yapacak. Pazar günü yapılacak düğüne yıldız futbolcunun Türkiye’den de çok sayıda akrabası katılacak. Düğüne bin kişi davet edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!