Vatandaşın gözyaşını ilk konsolos silecek

Güncelleme Tarihi:

Vatandaşın gözyaşını ilk konsolos silecek
Oluşturulma Tarihi: Ocak 14, 2015 10:30

Başbakan Davutoğlu, Berlin’de vatandaşlarla buluşmasında konuştu: “Vatandaşın başına ola ki, bir iş gelir de, gözyaşı dökerse, o gözyaşını önce benim başkonsolosum görecek, önce o silecek...”

Haberin Devamı

Başbakan Davutoğlu, Berlin’de resmi temaslarının ardından pazartesi akşamı vatandaşlarla buluştu. Tempodrom salonunda düzenlenen buluşmada konuşan

Vatandaşın gözyaşını ilk konsolos silecek
Başbakan Davutoğlu, “Yurtdışında Türk vatandaşlarının başına bir iş gelirse ve gözyaşı düşerse, bu gözyaşını ilk benim başkonsolosum görecek, o yaşı önce o silecek” dedi. Konuşması sık sık “Başbakan Ahmet Davutoğlu” sloganlarıyla kesilen Davutoğlu, vatandaşlara “Başınızı dik tutacaksınız, hiçbir zaman eğmeyeceksiniz” mesajı verdi.

TÜRK ALMAN DOSTLUĞU

Türkiye ile Almanya arasındaki ilişkilerin çok büyük bir önem arzettiğini vurgulayan Başbakan Davutoğlu, İslam ve yabancı düşmanı Pegida gösterilerine atfen de, vatandaşlara, yabancı düşmanlarına karşı Almanca “Es lebe deutsch-türkische Freundschaft” (yaşasın Türk Alman dostluğu) diye haykırın çağrısında bulundu. Başbakan Davutoğlu, Mevlana, Hacı Bektaş-i Veli, Yunus Emre ve Ahi Evran’a atıflarda bulunarak, vatandaşları Mevlana’nın “Gel, kim olursan ol, yine gel” diyen hoşgörü felsefesine, Hacı Bektaş-i Veli’nin “Bir olun, iri olun, diri olun” sözlerine, Yunus Emre’nin o güzel Türkçe’sine sadık kalmaya, Alman komşularına kapılarını açmaya çağırdı.

TERÖRE KARŞI DURUN

Paris’teki terör saldırısını lanetlemek için Paris’e gittiğini söyleyen Başbakan Davutoğlu, vatandaşlardan teröre karşı olduklarını her zaman göstermelerini istedi. Almanya’ya iyi uyum sağlamanın önemini de vurgulayan Davutoğlu, bunun yanında öz kimliklerini korumaya çağırarak, çifte vatandaşlığın gerçekleşmesi durumunda çifte yüreğin bütünleşmiş olacağını söyledi. Davutoğlu Şubat’ta Münih’te ve daha sonra Frankfurt ve Köln’de vatandaşlarla buluşacağını açıkladı.
Karslıoğlu da konuştu:

BİR VÜCUTTA, İKİ YÜREK

TEMPODROM’daki toplantıda, Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu da konuştu... Karslıoğlu, “Değerli Almancılarım” diye başladığı konuşmasında, 50-55 yıl önce ailesiyle Almanya’ya geldiğini anlattı, o zaman konsolosluklarda vatandaşların itilip kakıldığını ama şimdi bunun sona erdiğini söyledi. Almanya ile Türkiye’yi komşu ve sınırı olmayan iki kardeş ülke olarak niteleyen Karslıoğlu, “Bir vücutta iki yürek var. Biri Almanya, biri Türkiye için çarpıyor” dedi.

Vatandaşın gözyaşını ilk konsolos silecek


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!