Üzüntü ve öfkemiz derin

Güncelleme Tarihi:

Üzüntü ve öfkemiz derin
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 2011 10:55

Türk Alman Dostluk Federasyonu (DTF) Başkanı Cihan Sendan, seri cinayetlerle ilgili gelişmelerle ilgili basın açıklamasında Türk toplumu olarak “İçimizdeki kızgınlık ve şaşkınlık ciddi boyutlarda” dedi.

Haberin Devamı

Sendan’ın açıklaması şöyle: “Göçmen asıllı iş verenlerin maruz kaldığı bu korkunç cinayet zincirinin adresi ırkçı oluşum çıktı. Hepimiz çok üzgünüz, içimizdeki kızgınlık ve şaşkınlık ciddi boyutlarda.

Almanya’da göçmenlerin halen bu tür olaylara maruz kalması ve güvenlik gücünün bu olayları çözmedeki ciddi hataları üzüntümüzü daha da katlayarak arttırmıştır. Bu olay cinayetlerin mafya ve iç hesaplaşma olması ihtimalinde duran cinayet masalarının ne kadar ön yargılı olduğunun da bir kanıtı oldu. Alman Polis muhbirlerinin de bu işe karışmış olma ihtimali işin bir başka ve derinden korkutucu bir yanıdır.

Türk Alman Dostluk Federasyonu olarak, bu ırkçı olayı kınıyoruz.

Bu olaylardan sonra Federal hükümetin ve Eyalet yönetimlerinin tutumunu dikkatle izleyeceğiz, yaptırımların boyutlarını göreceğiz. Şu bilinmelidir ki, göstermelik tutum kendilerine güven ve oy kaybı olarak geri dönecektir. Almanya’nın geleceğini tehlikeye atan en önemli unsurlardan biri olan aşırı sağcılığın kökünü kurutmanın zamanı gelmiştir.

Türkiye Büyük Millet Meclisinden bu konuyla alakalı araştırma komisyonu kurmasını ve bu olayı ciddi bir şekilde irdelemesini talep ediyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!