Uyuşturucu yuva yıktı

Güncelleme Tarihi:

Uyuşturucu yuva yıktı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2006 00:00

Zwickau kentinde Mehmet adındaki Türk çocuğunun Alman annesi ve dostu tarafından dövülerek öldürülmesi Zwickau’lu Türkleri üzüntüye boğdu. Aynı ilde geçtiğimiz yıl da Ayla Şen adındaki altı yaşındaki Türk kızının öldürüldüğünü hatırlatan Türkler, \"Çocukların düştüğü durum hepimizi perişan ediyor.

Haberin Devamı




Mehmet’in ölümü
Almanya’nın Zwickau kentinde Alman annesi ve dostu tarafından kötü muameleye maruz kalan ve kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren dört yaşındaki Mehmet’in ölümü, Zwickaulu Türkleri yasa boğdu. Bir yıl önce feci bir şekilde ölen altı yaşındaki Ayla Şen’in acısını içlerinde taşıyan Zwickaulu Türkler, "Yine kentimizde çaresiz bir Türk çocuğu can verdi. Bu bizi perişan ediyor" dediler.

Kent merkezinde Dönerhaus adlı dönerci büfesi işleten Hacı Şener, kentte çok az sayıda Türk vatandaşının yaşadığını belirterek, "Bu bölgede işsizlik oranı çok yüksek. Dağılmış aileler çok. Ben bu aileyi tanıyorum. Alman annesi ve Türk babası uzun yıllar uyuşturucu kullanıyordu. Babası Urfalı Mustafa. Defalarca uyuşturu işinden hapis yattı.

En sonunda iki yıl önce sınır dışı edildi. Çocuklar annede kaldı. Aile dağıldı. Çocuklar annenin ve Alman dostunun insafına terk edildi. Onların oturduğu bölgede tek bir Türk aile yaşamıyor. O yüzden çocuklardan haber alınamıyordu. Bu haber hepimizi derinden üzdü" dedi.

Çiçek bıraktılar

Mehmet’in uzun zamandır adeta işkence gördüğü evlerinin önüne komşuları çiçek bıraktılar. Mehmet’in çocuk arabasını kapı önünde görenler duygulu anlar yaşadı. Çevre binada yaşayan genelde yaşlı Almanlar olayı yeni duyduklarını, anne ve dostunun polisler tarafından götürüldükten sonra olanların ortaya çıktığını belirterek, "Olayın şokunu yaşıyoruz. Mehmet mahallemize neşe veren birkaç çocuktan biriydi. Doğrusu ne diyeceğimizi bilemiyoruz" dediler.

Kurban çocuklar oluyor Mehmet’in feci ölümünü öğrenen Hacı Şener ve oğlu Yener Şener, "Olan çocuklara oluyor. Mehmet’in ölümü hepimizi derinden üzdü" dediler.

Çiçek bıraktılar Mehmet’in yaşadığı Zechenweg Caddesi’ndeki evinin önüne komşular çiçek bıraktı. Mehmet’in çocuk arabası kapının önünde kaldı.

Ayla’nın acısı belleklerde Geçtiğimiz yıl Zwickau’da feci şekilde öldürülen Ayla’nın acısı hala belleklerde.

Hasan AYCI / ZWİCKAU

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!