Uyurken soyuldular

Güncelleme Tarihi:

Uyurken soyuldular
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 02, 2011 14:24

Sırbistan'ın Niş kenti yakınlarında gece yarısı park yerinde aracın içinde uyuyan Türk ailenin aracının camları kırıldı. Kimliği belirlenemeyen iki kapkaççı ailenin pasaport, para, altın, telefon ve elektronik cihazlarının bulunduğu iki çantayı alarak ortadan kayboldular.

Haberin Devamı

Almanya'nın Germersheim kentinden eşi Safiye, çocukları Abdullah, Harun İshak ve Zeynep ile birlikte memleketleri Sivas'a doğru yola çıkan Nurullah Özkara, Niş'te park yerinde uyurken gece yarısı kapkaççıların kurbanı oldular.

Aracın içinde uyuyan Türk ailenin yan camını kırarak, uyku halinde bulunan Safiye Özkara'nın elinde sıkı sıkı tuttuğu iki çantayı kapan soyguncular, ileride kendilerini bekleyen araca binerek izlerini kaybettirdiler.
Çantanın içinde tüm ailenin pasaport ve kimliklerinin yanı sıra 800 Euro para, 2 bin Euro civarında altın, askerlik belgeleri, iki telefon, elektronik oyun ile özel eşyalarının bulunduğu öğrenildi.

DEHŞET DOLU ANLAR
Uyku anında başlarına gelen saldırı karşısında şoke olduklarını belirten Nurullah Özkara, yaşadıkları dehşet dolu anları şöyle anlattı:

“Saat 01.00 sıralarıydı. Yorgun olduğumuz için arabayı park yerine çekip ailece uyumaya çalışıyorduk. Eşim yanımda uyuyordu. Çocuklarda arka koltukta oynuyorlardı. Bir ara aracın yanında iki kişinin belirdi. İçlerinden birinin eşimin bulunduğu taraftaki cama doğru vurmak üzere harekete geçtiğini gördüm. Dur dememe kalmadan cam tuzla buz oldu. Kırılan camlardan eşimin burnunun üstü kesildi. Sırp kapkaççı eşimin elindeki iki çantayı alarak kaçmaya başladı. Dışarı çıkarak çevreden yardım istedim. Kapkaççıların ileride kendilerini bekleyen bir araca binerek kaçtıklarını öğrendik. Polis geldi. Daha sonra Hürriyet muhabirinin yardımlarıyla polise gittik. Aracımızın camını yine muhabirin yardımıyla AMCC'ye telefon edip, tamir ettirdik. İfadelerimizi verdiğimiz sıralarda, olayın yaşandığı yere yaklaşık 10 km. uzaklıkta benim pasaportumun yolda atılmış olarak bulunduğu haberi geldi. Ancak eşimin Türk pasaportu ile çocuklarımın Alman pasaportundan bir haber çıkmadı. Üç gün boyunca pasaport ve diğer işlemlerle uğraştık. Belgrad Türk Büyükelçiliği ve Alman Büyükelçiliği'nin yardımlarıyla kısa sürede eşime seyahat belgesi, çocuklarıma da pasaport çıkarttım. Bu mağdur durumda bize sahip çıkan Hürriyet gazetesine ve yardımlarını eksik etmeyen Hürriyet muhabirine çok teşekkür ederim. İyi ki burada varsınız.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!