Uyum ve cesaret ödülü aldılar

Güncelleme Tarihi:

Uyum ve cesaret ödülü aldılar
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2011 12:32

Almanya'nın Münih kentinde yabancı düşmanlığına ve haksızlığa karşı çalışan, uyumun gelişmesine katkıda bulunan kişi ve kuruluşlara "Umut Işığı" ödülleri verildi.

Haberin Devamı

MÜNİH'te her yıl verilen "Lichtblicke" (Umut Işığı) ödülleri sahiplerini buldu. 2000 yılından beri uyum yanlısı çalışmalara, yabancı düşmanlığı ve ırkçılığa karşı mücadele eden kişi ve kurumlara verilen ödüle bu yıl Mürüvvet Özmenli ve Oğuz Lüle de layık görüldü. Münih kenti belediyesi, Yabancılar Meclisi ve Işık Zinciri adlı derneğin ortaklaşa verdiği "Umut Işığı" ödülleri, her yıl Belediye Sarayı'nda düzenlenen törenle sahiplerine veriliyor. 5 bin Euro değerindeki birincilik ödülünü göçmenlere yönelik kültürel ve eğitim çalışmaları yapan "Medeni Cesaret için Girişim"'in kurucusu Oğuz Lüle aldı. Lüle'ye ödülünü Münih Büyükşehir Belediye Başkanı Christian Ude verdi.

ÖZMENLİ'YE HİZMET ÖDÜLÜ
3 bin Euroluk ikincilik ödülüne göçmen kökenli öğrencilerin yoğun olduğu Führich ve Lehrer Wierth ilkokullarıyla Werner Siemens Lisesi layık görüldü. Bu üç okul göçmen kökenli öğrenci ve velilerle yaptıkları ortak eğitim projeleriyle ödülü kazandı. 2 bin 500 Euroluk üçüncülük ödülü ise göçmenlere sağlık hizmetleri veren "Malteser Göçmen Sağlığı" adlı kuruluş aldı. 1500 Euro'luk bireysel ödüle 1969 yılından beri çeşitli kuruluşlarda göçmenlere hizmet veren Mürüvvet Özmenli layık görüldü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!