Uyum müsteşarına, uyum plaketi

Güncelleme Tarihi:

Uyum müsteşarına, uyum plaketi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 29, 2012 11:38

RHEİN Ruhr Türk Toplumu (TGRR) Derneği, kuruluşunun 20’nci yılını Essen’deki Tablo Restoran’da kutladı. Kokteyle Essen Başkonsolosu Şule Özkaya’nın yanı sıra NRW Uyum Bakanlığı Müsteşarı Zülfiye Kaykın ile çevredeki sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.

Haberin Devamı

TGRR Başkanı Mustafa Okur, kutlamada uyuma yaptığı katkılardan dolayı Kaykın’a bir teşekkür plaketi verdi. 20 yıldır kamu yararına çalışmalar yaptıklarını söyleyen Okur, Almanya’da yaşayan göçmenlere yönelik sosyo-kültürel ve dil destekleri organizasyonu yaptıklarını ve bunun yanı sıra göçmen yaşlılara yurt yapmak istediklerini söyledi.

Teşekkür plaketinin onur verici olduğunu belirten Kaykın ise şunları söyledi: “Uyum sadece benim bakanlığımı bağlamıyor. Tüm bakanlıklar bu yönde çalışmalı. Artık misafir işçilikten değil burada doğup büyüyen bir nesilden bahsediyoruz. Türk toplumu potansiyeli ile NRW’nin vatandaşlarıdır. Biz de buna yönelik NRW’de uyuma yönelik çalışıyoruz. Dini, dili, ırkı ne olursa olsun bu ülkede yaşayanlar NRW’nin bireyleridir. Irkçılığa ve ayrımcılığa karşı el ele çalışalım.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!