Uyum Madalyası EĞİTİME GİTTİ

Güncelleme Tarihi:

Uyum Madalyası EĞİTİME GİTTİ
Oluşturulma Tarihi: Kasım 13, 2014 00:01

Uyuma katkı sağlayanlar, Uyum Madalya’larını Bakan Özoğuz’dan aldı... Ödüllendirilenler arasında Salih Elmascan ile Abdullah Altun da vardı.

Haberin Devamı

FEDERAL Hükümetin Göç ve Uyumdan Sorumlu Devlet Bakanı Aydan Özoğuz, dün başbakanlık binasında düzenlenen törenle uyuma katkı sunanlara ‘Uyum Madalyalarını’ verdi. İki yılda bir verilen Uyum Madalyaları’nı bu yıl sekiz kişi aldı.

Federal Meclis’te grubu bulunan parti temsilcilerinin önerileriyle bu yıl meslek eğitimi ve göçmenlerin eğitimine yönelik çalışmalar yürütenlere madalyaları verildi. Bakan Özoğuz konuşmasına, eski Cumhurbaşkanı Johannes Rau’nun, “Bazı çalışmalar vardır ki parayla satın alınmaz. Biz bu çalışmaları yapanlara minnettarız” sözünü hatırlatarak başladı. “Bu yıl Uyum Madalyaları’nı eğitim alanında çalışmalar yapanlar, mecliste grubu bulunan partilerin önerisiyle veriyoruz. Bu çalışmaları yürütenlere ben de minnettarım” dedi.

Konuşmasından sonra birer teşekkür belgesi ve madalyaları sahiplerine verdi. Bu yıl madalya alan sekiz kişi arasında Abdullah Altun ile Salih Elmascan da vardı. Altun’u meslek eğitimi alanında yatığı çalışmalardan dolayı CDU/CSU Grup üyesi Cemile Giousouf önerirken Elmascan’ı SPD Grubu önerdi.

Uyum Madalyası EĞİTİME GİTTİ


GENÇLER İÇİN DERNEK KURDU
Salih Elmascan, Köln’de kurduğu dernek aracılığıyla gençlere perspektif sunup onların iyi bir iş ve meslek sahibi olmasına yardımcı olduğu için Uyum Madalyası aldı.

Uyum Madalyası EĞİTİME GİTTİ


KARNESİ ZAYIF ÖĞRENCİYİ MESLEK SAHİBİ YAPTI
Türkiye'den çocuk yaşta Almanya’ya gelen Abdullah Altun, Duisburg’da kurduğu inşaat firmasında karne notları kötü olan veya okulunu diploma almadan terk edenleri istihdam ederek meslek eğitimi yapmalarına imkan sağladığı için ödüllendirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!