Uras, güven mektubunu sundu

Güncelleme Tarihi:

Uras, güven mektubunu sundu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2012 19:53

Türkiye’nin yeni Atina Büyükelçisi Kerim Uras, Yunanistan Cumhurbaşkanı Karolos Papulyas’a güven mektubunu sundu.

Haberin Devamı

Büyükelçi Uras’ı makamında kabul eden Papulyas, büyükelçiyle bir süre görüştü. Dışişleri Bakanı Stavros Dimas’ın da hazır bulunduğu görüşmede Papulyas, Türk-Yunan ilişkilerinin tatmin edici bir şekilde geliştiğini vurgulayarak, "Çok şey oldu, ancak daha da yapılması gerekenler var. Sizin de bu yönde çalışacağınıza inanıyorum" diye konuştu.

Papulyas, Büyükelçi Kerim Uras’a görevinin verimli olması dileğini de dile getirdi. Uras, görüşmenin ardından geleneksel kıyafetli Efsun askerlerinin selam duruşu eşliğinde bando tarafından Türkiye ve Yunanistan milli marşlarının çalınmasıyla konuttan ayrıldı. Büyükelçi Kerim Uras, Atina’ya atanmasından önce Dışişleri Bakanlığının Kıbrıs ve Yunanistan Dairesi Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı. 66. Dönem BM Genel Kurulu toplantıları dolayısıyla New York’ta bulunan Dışişleri Bakanlığı heyetinde yer alan Kerim Uras’a, söz konusu atama, Türkiye’nin ev sahipliğinde düzenlenen Asya’da İşbirliği ve Güven Artırıcı Önlemler Konferansı (AİGK-CICA) bakanlar toplantısında Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu tarafından tebliğ edilmişti.

Kerim Uras, geçen yıl Tel Aviv Büyükelçisi olarak atanmış, ancak İsrail’in Mavi Marmara saldırısı nedeniyle görevine başlayamamıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!