Ünlülerle meslek öğrendiler

Güncelleme Tarihi:

Ünlülerle meslek öğrendiler
Oluşturulma Tarihi: Haziran 12, 2010 16:58

Frankfurt'ta bulunan Sophien Okulu öğrencileri yıldızlı aşçı Andre Grossfeld, ünlü modacı Rene Storck ile birlikte yemek hazırladı, giyecekleri kıyafetleri tasarlayıp diktiler.

Haberin Devamı

Fotogaleri: ÜNLÜLERLE MESLEK ÖĞRENDİLER

FRANKFURT'ta geçtiğimiz yıl kuruluşunun 125. yılını kutlayan Sophien Hauptschule öğrencileri, yıldızlı aşçı Andre Grossfeld, ünlü tasarımcı Rene Storck ve sürüngenler üzerine uzman olan Robert Seipp ile gün boyu ders yaptılar. Mutfak bölümü öğrencileri gün boyu yemek hazırladı, dikiş nakış bölümünü tercih edenler ise giyecekleri kıyafetleri tasarlayıp diktiler. Bazı öğrenciler ise biyolog Robert Seipp ile birlikte sürüngen hayvanları okulun minik hayvanat bahçesinde incelediler.

250 öğrenci
Okul müdürü Hans Werner Jorda, benzer projelerin üç yılı aşkın bir süredir devam ettiğini hatırlatarak, "Öğrenciler ünlü ve başarılı meslek sahipleri ile birlikte meslekler hakkında uygulamalı bilgi aldılar" dedi. Okulda öğretmen olarak görev yapan Frankfurt Yabancılar Meclisi Başkanı Enis Gülegen ise, okulda toplam 250 öğrencinin okuduğunu, bunların yüzde 93'ünün göçmen kökenli olduğunu hatırlattı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!