Ünlü aşçıya hapis cezası

Güncelleme Tarihi:

Ünlü aşçıya hapis cezası
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2022 10:17

Münih Bölge Mahkemesi, ünlü şef aşçı Alfons Schuhbeck’i vergi kaçakçılığı suçundan şartlı tahliye olmaksızın üç yıl iki ay hapis cezasına çarptırdı. Schuhbeck ayrıca milyonlarca Euro’yu da geri ödemek zorunda kalacak.

Haberin Devamı

DURUŞMA Münih 1. Bölge Mahkemesi’nde görüldü ve Almanya çapında büyük yankı uyandırdı. Mahkeme, Schuhbeck’in milyonlarca Euro tutarında vergi kaçırdığının kanıtlandığına karar verdi. Diğer sanık ise yardım ve yataklıktan bir yıl şartlı tahliye cezasına çarptırıldı. Savcılık ise Schuhbeck için dört yıl iki ay hapis cezası talep etmişti. Schuhbeck’in savunma avukatları, son duruşmada cezanın ertelenmesini talep etti. Ancak mahkeme, Schuchbeck’in cezaevine gönderilmesine karar verdi. Savcılık, Schuhbeck’i, bazı suçlamaların yanı sıra vergi dairesinden gelir kaçırmak için bir bilgisayar programı kullanmakla da suçladı. Schuhbeck’in 2009-2015 yılları arasında ‘Orlando’ ve ‘Sudtiroler Stuben’ şirketlerinde toplam 2.3 milyon Euro’dan fazla vergi kaçırdığı belirtiliyor.

Haberin Devamı

SUÇLAMALARI KABUL ETTİ
Schuhbeck ise mahkemedeki son savunmasında, “Yaptığımın yanlış olduğunu biliyorum” diyerek suçunu kabul etti. Artık bunu değiştiremeyeceğini bildiğini söyleyen Schuchbeck, ancak zararı telafi etmeye çalışacağını ve eylemlerinin sorumluluğunu üstlenebileceğini kaydetti. Daha önce Schuhbeck’in çalışanlarından bazıları mahkemeye bir mektup yazmış ve bu mektup da okunmuştu. Restoran sahibi suçlamaları büyük ölçüde kabul etmiş ancak belirli olayları ve meblağları hatırlayamadığını belirtmişti. Ancak yetkililer binden fazla fatura numarasının kaybolduğunu tahmin ediyor. Schuhbeck, faturaların kaydedilmesinde teknik güçlükler yaşandığını da savunma olarak mahkemeye bildirdi. Mahkeme, ‘acilen’ iptal edilen faturaların tutarının tekrar kontrol edilmesini istemiş ancak Schuhhbeck, “Ne yazık ki, bu amaçla daha fazla belge sunmam artık mümkün değil” itirafında bulunmuştu. Alfons Schuchbeck’in yazdığı birçok yemek kitabı da var.

 

BAKMADAN GEÇME!