‘UMARIM BU PORTEKİZ’İN ŞAMPİYONLUK ZAMANIDIR’

Güncelleme Tarihi:

‘UMARIM BU PORTEKİZ’İN ŞAMPİYONLUK ZAMANIDIR’
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 07, 2016 19:55

2004’ten sonra Portekiz bir kez daha Avrupa Futbol Şampiyonası’nda finale çıktı. Portekiz’in starı Cristiano Ronaldo, “Her zaman Portekiz’in Avrupa şampiyonluğunu hayal ettim, bunun rüyasını gördüm. Umarım cumartesi mutluluktan ağlarız” dedi.

Haberin Devamı

GALLER’i 2-0 yenerek Euro 2016’da finale çıkan Portekiz’in dünya çapındaki yıldızı Cristiano Ronaldo, “Rüyam her zaman Portekiz’in şampiyon olmasıydı. Rüya görmek serbesttir. Şimdi bırakın rüya görelim” dedi.

19 yaşında ev sahipliği yaptıkları Euro 2004’te Yunanistan’a finalde 1-0 kaybederek kupayı kaybeden Ronaldo, Galler zaferi sonrası ise, “Umarım bu bizim zamanımızdır ve umarım cumartesi günü mutluluktan ağlarız” diye konuştu.

‘İLHAM VERİCİLER’

Ronaldo, Real Madrid’ten takım arkadaşı olan Gareth Bale’li Galler’in de müthiş bir iş çıkardığını söyleyerek, tebrik etti. Ronaldo, “Galler çok ilham verici bir takım” dedi.

Yarı finale kadar 90 dakika içinde hiç maç kazanmamış olmaları hatırlatılan Ronaldo, “Belki istediğimiz gibi başlayamadık ancak bu bir 100 metre yarışı değil. Bu bir maraton” dedi. Nani, Renato Sanches ve Quaresma’nın da goller atarak final başarısına büyük katkı sağladığını hatırlatan Ronaldo, “Portekiz sadece benden ibaret değil” dedi.

Haberin Devamı

Herşeyin olabileceğini kaydeden Ronaldo, “Bu futbol. Ben şahsen Şampiyonlar Ligi’nden sonra Euro 2016’yı da kazanmak istiyorum” dedi.
9 golle Avrupa Şampiyonası’nda en çok gol atan Michel Platini’yi yakalayan Ronaldo, “Rekorlar kırmak hoş. Daha önce çok kırdım. Şimdi kulübüm ve ülkem için hala rekorlar kırıyorum” dedi.

REKORLAR DAYANMIYOR

REAL Madrid formasıyla bir çok kulüp rekoru kıran Ronaldo, Portekiz Milli Takımı’nda da rekorlar kırmaya devam ediyor.

Toplam 9 golle Avrupa Futbol Şampiyonası’nda en çok gol atan Michel Platini’yi yakalayan Ronaldo, katıldığı 4 Avrupa Şampiyonası’nda da gol atan ilk isim oldu. 20 maçla şampiyona tarihinde en çok maç oynayan isim oldu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!