Ulvi suçsuz mu?

Güncelleme Tarihi:

Ulvi suçsuz mu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 23, 2013 11:06

Yaklaşık 12 yıl önce Ulvi Kulaç isimli Türk genci tarafından öldürüldüğü iddia edilen Peggy’nin cesedini bulmak için başka bir şüphelinin evinde arama çalışması başlatıldı.

Haberin Devamı

Tecavüzden sabıkası bulunan söz konusu şüpheli daha önce de emniyet güçlerinin dikkatini çekmiş, fakat somut delil bulunmasına rağmen kovuşturmadan vazgeçilmişti.

ALMANYA’nın Nürnberg kenti yakınlarındaki Lichtenberg kasabasında yaklaşık 12 yıl önce engelli Türk genci Ulvi Kulaç tarafından öldürüldüğü iddia edilen Peggy Knobloch’un cesedini bulmak için yeni bir operasyon başlatıldı. Güvenlik güçleri Lichtenberg merkezindeki kilisenin yanında bir evin bahçesinde kazı çalışması yapmaya başladı. Gelişme hakkında detaylı bilgi vermek istemeyen polis sözcüsü, yeni bulgular ışığında çalışma yaptıklarını söyledi.

BİR BAŞKA ŞÜPHELİ

Bahçesinde kazı çalışması yapılan evin 12 yıldır suçlu muamelesi gören Ulvi Kulaç dışındaki başka bir şüpheliye ait olduğu öğrenildi. Söz konusu şüphelinin daha önce de tecavüz suçundan sabıkası olduğu, Peggy’nin kaybolduğu dönemde hakkında soruşturma yapıldığı, ancak evinin bodrumunda Peggy’e ait bir giysi bulunmasına rağmen soruşturmanın durdurulduğu belirtildi.

Polis köpeklerinin de katıldığı arama çalışmalarının yapıldığı evin Peggy’nin evine yaklaşık 100 metre uzaklıkta olduğu kaydedildi.

HEP SUÇSUZUM DEMİŞTİ

Çocukluğunda geçirdiği menenjit hastalığı nedeniyle zihinsel özürlü olan Ulvi Kulaç, yeterli delil olmamasına rağmen suçlu görülerek ömür boyu hapis cezasına çarptırılmıştı. Ağır engelli olan Ulvi Kulaç, Psikoloji Kliniği’ne kapatılmıştı. Kulaç ve ailesi yıllardır suçsuz olduklarını ispat etmek için çalmadık kapı bırakmamışlardı. Hakkında yalan ifade verdiği anlaşılan bir tanığın, ifadesini geri çekmesinin ardından Ulvi Kulaç’ın avukatı davanın yeniden açılması için başvuruda bulunmuş, başvuruyu kabul eden savEğer yeni araştırmalardan sonuç çıkarsa şu an 36 yaşlarında olan Ulvi Kulaç’ın suçsuz olduğu anlaşılacak, 12 yıldır yok yere ceza çekmiş olacak.

Haberin Devamı

YİNE O POLİS MÜDÜRÜ

Diğer yandan NSU cinayetlerini araştırmak üzere kurulan Bosporus Komisyonu’na başkanlık eden Polis Şefi Wolfgang Geier aynı zamanda Peggy olayını soruşturmak üzere 2002 yılında kurulan ekibe başkanlık etmiş, zanlı olarak gördüğü Ulvi’yi amansız bir takibe almıştı. Savunma avukatları, o zamanlar 24 yaşında olan Ulvi’nin ağır baskı altında ifade vermeye zorlandığını belirtmişti. Ulvi’nin ailesi de yıllardır çocuklarının suçsuz olduğunu anlatmaya çalışmıştı. Ulvi’nin suçsuz olduğuna inananlar geniş bir vatandaş girişimi başlatmıştı. Başarılı bulunan Wolfgang Geier ise daha sonra neonazi terör örgütü NSU tarafından işlendiği ortaya çıkan seri cinayetleri araştırmak üzere 2005 yılında kurulan Bosporus ekibinin başına getirilmişti.


Ali MERCİMEK / MÜNİH

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!