Ulvi davasında hata olabilir

Güncelleme Tarihi:

Ulvi davasında hata olabilir
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 16, 2012 10:51

‘Cesetsiz cinayet’ davasında engelli Ulvi Kulaç’ın 2001’de kaybolanPeggy Knobloch’un katili olmadığı tezini güçlendirenyeni ayrıntılar ortaya çıkıyor. Dönemin Bavyera İçişleri BakanıBeckstein da, “Ulvi davasında hata yapılmış olabilir” dedi.

Haberin Devamı

ALMANYA’da Hof’a bağlı Lichtenberg kasabasında 7 Mayıs 2001’de ortadan kaybolan dokuz yaşındaki Peggy Knobloch’un katil zanlısı olarak 11 yıldır bir klinikte tutulan 35 yaşındaki Ulvi Kulaç’ın bir hata sonucu ömür boyu ceza aldığı tekrar göndeme geldi.

Almanya hukuk tarihine ‘Cesetsiz cinayet davası’ olarak geçen olayı değerlendiren Antenne Bayern Editörü Christoph Lemmer, “Ulvi’nin yargılanmasında tutarsızlık bulunduğunu ve suçsuz yere yattığını” iddia etti. Dönemin Bavyera İçişleri Bakanı Günther Beckstein da Antenne Bayern’e yaptığı açıklamada “Ulvi davasında hata yapılmış olabilir. Hata düzeltilebilir” dedi.

Cinayet delili yok
Bavyera Eyaleti’nin Lichtenberg kasabasında okul dönüşü en son saat 13.15’de görülen ve bir daha izine rastlanmayan Peggy Knobloch hakkında pek çok iddia ortaya atıldı.

İddialar arasında çocuğun organ mafyası veya çocuk pornosu çetesi tarafından kaçırıldığı da yer aldı. Peggy’in bulunması için yurt içi ve yurt dışında 700 kişilik polis ekibi 6 bine yakın ihbarı değerlendirdi ancak tüm aramalara rağmen herhangi bir ize rastlanmadı.

DNA testlerinde de hiç bir bulguya ulaşamayan polis, üç yaşında menenjit hastalığı geçiren ve yüzde 80 engelli Ulvi Kulaç’ı katil zanlısı olarak gösterdi.

O zamanlar çocuktuk
Bayreuth Sinir Kliniği’nde 11 yıldır tutuklu bulunan Ulvi Kulaç hakkında üç aylık araştırma yapan ve Ulvi ile görüşen Antenne Bayern Editörü Christoph Lemmer, soruşturmada birçok tutarsızlık bulunduğunu, ceset ve DNA kanıtları olmadan bir kişinin suçlu ilan edilmesini doğru bulmadığını söyledi.

Peggy olayında şahitlik yapan ikisi de 20 yaşında olan Jörg Danna ile Steffin Rosenberg, 11 yıl aradan sonra ilk kez konuşurken, “O dönem 9 yaşında çocuktuk. Polise verdiğimiz ifadede sorgulama yapılırken anne-babamız yanımızda demiştik. Oysa ifademiz alınırken yalnızdık ve polis korkusundan anne-babamız yanımızda dedik. Peggy’i arabaya binerken de görmedik. Ulvi suçsuzdur. Ulvi’nin böyle bir şey yapabileceğine inanmıyoruz” diye konuştu.

Gelecek çarşamba günü Alman kanalı ARD’de ekrana gelecek cinayetle ilgili bir programda, daha önce Ulvi’nin suçlu olduğu açıklamasını yapan Peter H., “Söylediklerimi uydurdum. Ulvi ile aynı psikiyatride kalıyordum. Polis, Ulvi’nin suçlu olduğu yönünde ifade vermem halinde serbest kalacağımı vaad etmişti” diyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!