Uludağ ?niversitesi'nde sağ görüşlü öğrenciler yürüyüş yaptı

Güncelleme Tarihi:

Uludağ niversitesinde sağ görüşlü öğrenciler yürüyüş yaptı
Oluşturulma Tarihi: Mart 11, 2008 13:08

ULUDAĞ ?niversitesi'nde (U?) sağ görüşlü yaklaşık 450 öğrenci yürüyüş yaparken karşıt görüşlü bir öğrencilerin sataşması üzerine gerginlik, jandarmanın zamanında müdahalesi ile büyümeden engellendi.

Haberin Devamı

U?'nde cumartesi günü sağ görüşlü öğrencinin dövülmesiyle tırmanan gerginlik, dün sağ görüşlü öğrencilerin demir ?ubuklu saldırısına uğrayan altı sol görüşlü öğrencinin yaralanmasıyla tırmandı. ?niversitede toplanan sol görüşlü 150 kadar öğrenci, arkadaşlarını dövdükleri öne sürülen karşıt görüşlü öğrencilerin kaldıkları Kredi ve Yurtlar Kurumu Müdürlüğü'ne girmek istedi. Jandarma ve özel güvenlik tarafından engellenen öğrenciler, binaya ve kendilerine engel olmak isteyen jandarmalara taş attı. Çıkan arbedede ka?an bazı öğrenciler, yaralı arkadaşlarını ziyaret etmek i?in zorla Tıp Fakültesi Hastanesi'ne zorla girdi. Jandarma fakülteden ?ıkarttığı 20'si kız olmak üzere 55 öğrenciyi gözaltına aldı. Çıkan olaylarda ise 9'u öğrenci 2'si jandarma 11 kişi yaralandı.

Haberin Devamı

Jandarmanın geniş güvenlik önlemleri aldığı U?'nde bugün de sağ görüşlü 450 öğrenci yürüyüş yaptı. Ellerinde Türk bayrakları olduğu halde slogan atarak kampus i?inde yürüyüş yapan öğrenciler, 'Ne mutlu Türküm diyene', 'Alpaslan Türkeş'in askerleriyiz', 'Askere uzanan eller kırılsın' diye slogan attı. Mediko Sosyal bölümünün önüne gelen öğrenciler İstiklal Marşı okudu. Bu sırada sol görüşlü bir öğrenci binanın camından gruba sataştı. Gerginlik jandarma ve özel güvenlik görevlileri tarafından yatıştırıldı. Sağ görüşlü öğrenciler daha sonra dağıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!