Ukrayna için Marshall Yardımı çağrısı

Güncelleme Tarihi:

Ukrayna için Marshall Yardımı çağrısı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 25, 2022 14:07

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Ukrayna’nın yeniden yapılandırılması için milyarlara ihtiyaç duyulacağına dikkati çekerken, zaman kaybetmeden ‘Marshall Yardımı’ planı hazırlanmasını istedi. AB Komisyonu Başkanı Ursula von de Leyen de Ukrayna’nın yeniden yapılandırılması için tüm dünyaya destek çağrısında bulundu.

Haberin Devamı

AVRUPA Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ve kendisinin girişimiyle Berlin’de düzenlen ‘Uluslararası Yeniden Yapılandırma Konferansı’ etkinliğinde konuşan Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in başlattığı savaşın bitmesini beklemeden ‘Marshall Yardımı’ planının şekillendirilmesi gerektiğini söyledi. “Bu bir nesiller görevidir” diyen Scholz, gerek duyulduğu sürece Ukrayna’ya yardım edeceklerini yineledi. Ukrayna’nın geleceği için yeni yollar ve çözümler aranmasının kaçınılmaz olduğunu belirten Scholz, “Özgürlük, bağımsızlık ve hakkaniyet için verdiği mücadelede Ukrayna yalnız değildir” dedi. Başbakan Scholz, Ukrayna’nın yeniden yapılandırılmasının aylar değil, yıllar süreceğini söyledi.

Ukrayna için Marshall Yardımı çağrısı
VON DER LEYEN: ‘KAYBEDECEK ZAMANIMIZ YOK’
Dünyanın çeşitli kesimlerinden uzmanların da katıldığı ve Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki ile Ukrayna Başbakanı Denis Şmihal’in de hazır bulunduğu konferansta konuşan AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, “Kaybedecek zamanımız yok” derken, Ukrayna’nın yeniden düzlüğe çıkarılması için dünya ülkelerinden destek istedi. Von der Leyen, “Hiçbir ülke tek başına bunun üstesinden gelemez. ABD, Japonya, İngiltere, Avustralya ve başka ülkeler gibi partnerlere, Dünya Bankası gibi yatırımcılara ihtiyaç var. Ukrayna’ya yapılacak her Euro, her Dolar, her Yen ve her Paund yatırım, dünya genelinde demokratik değerlere yatırımdır” dedi.
Ukrayna için Marshall Yardımı çağrısı
ZELENSKI: ‘UKRAYNA’YA YATIRIM, AB’YE YATIRIMDIR’
Berlin’deki etkinliğe video konferans yöntemiyle katılan Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, ülkesinin yeniden yapılandırılması için milyarlara gereksinim duyulacağını söyledi. On binlerce evin, okulların, caddelerin, tren istasyonlarının ve nükleer santralların yakılıp yıkıldığını belirten Zelenski, Rusya’nın açtığı bu savaşın ülkesini altüst ettiğine dikkati çekti: “Ukrayna’ya yatırım, geleceğin AB ülkesine yatırımdır. Avrupa, ancak Ukrayna ile birlikte düşünülebilir. Ukrayna, Rusya’ya karşı Avrupa’nın güvenliğini savunmak için savaşmaktadır.”

BAKMADAN GEÇME!