UID Başkanı Yetimova’ya TUTAP’tan tanıtım beratı

Güncelleme Tarihi:

UID Başkanı Yetimova’ya TUTAP’tan tanıtım beratı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 24, 2022 12:13

Uluslararası Demokratlar Birliği (UID) İngiltere Başkanı Erdal Yetimova’ya TUTAP Türkiye tanıtım beratı verildi.

Haberin Devamı

Londra’da uzun yıllardır turizm ve organizasyon işleriyle büyük özveriyle uğraşan ve bu vesileyle Türkiye’nin hem İngiltere hem de Avrupa’da tanıtılmasına büyük katkı sunan Erdal Yetimova’ya, TUTAP (Türkiye Tanıtma Platformu) Türkiye tanıtım beratı verildi. Yetimova’ya, TUTAP Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Yıldız imzalı beratını, TUTAP İngiltere Genel Koordinatörü İsmail Karakaş verdi. Karakaş, Yetimova’nın gerek (UID) İngiltere faaliyetleri, gerekse turizm ve organizasyon alanlarında yaptığı çalışmalarla Türkiye’nin tanıtımına verdiği katkıdan ve Türk turizmine desteklerinden dolayı teşekkür etti. Yetimova da kendisine sunulan bu belge gurur kaynağı olduğunu belirtirken, yıllarca verdikleri emeğin boşa gitmediğini görmenin ve takdir ediliyor olmanın kendisini çok mutlu ettiğini söyledi. Yetimova, “Türkiye’nin tanıtımına katkılarımız her alanda gelecek dönemde artarak devam edecek” dedi.

Haberin Devamı

SİVİL TOPLUM KURULUŞU
TUTAP tarafından konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, “TUTAP, ülkemizin ulusal ve uluslararası alanda hak ettiği düzeyde tanıtılmasına yönelik çalışmalar yapan, projeler üreten ve kendi insanımızın, tarihimizi kültürümüzü kaliteli materyallerle tanımalarını sağlayan, bu çerçevede girişimlerde bulunan ve faaliyetlerine devam eden bir sivil oluşumdur. Ülkemizin tanıtımı misyonu ile hareket eden, ticari bir yapılanması olmadan faaliyetlerini sürdüren, turist sayısını ve milli gelirimizi artırarak ekonomiye katkı sağlamayı kendisine hedef olarak belirleyen, tarihi, kültürel ve doğal zenginliklerimizi tanıtım odaklı değerlendiren bir sivil toplum kuruluşudur” denildi.

ERDAL YETİMOVA KİMDİR?
Erdal Yetimova, Karadeniz Teknik Üniversitesi Tarih Bölümünü bitirdikten sonra master eğitimi için İngiltere’ye geldi. İngiltere’de iş hayatına başlayan Yetimova, turizm, organizasyon, reklamcılık ve hizmet sektöründe iş hayatına devam ediyor. 2014’de UETD UK Arge Başkanlığı, yine aynı yıl içerisinde bölge sekreterliği görevine getirildi. 2016 yılı sonuna kadar bölge sekreterliği görevini yürüten Erdal Yetimova, UID UK İngiltere Başkanlık görevini yürütüyor.

BAKMADAN GEÇME!