Uğur Mumcu Köln'de anıldı

Güncelleme Tarihi:

Uğur Mumcu Kölnde anıldı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 26, 2013 16:33

Gazeteci yazar Uğur Mumcu katledilişinin 20'inci yılında Almanya'nın Köln kentinde anıldı. Hürriyet yazarı Yalçın Bayer'in konuşmacı olarak katıldığı etkinlikte Silivri'de tutuklu bulunan gazeteci Mustafa Balbay'ın kendi el yazasıyla kaleme aldığı mesajı okundu.

Haberin Devamı

ARAŞTIRMACI gazeteci Uğur Mumcu katledilişinin 20'inci yıl dönümünde Köln'de anıldı.

Köln Üniversitesi'nde düzenlenen etkinlikte Hürriyet yazarı Yalçın Bayer, NRW Uyum Meclisleri Birliği (LAGA) BaşkanıTayfun Keltek, Sosyal Demokrat Halk Dernekleri Federasyonu (HDF) Yönetim Kurulu Üyesi Erdal Tekin ile Türk Sosyal Demokratları Köln Derneği Başkanı Kubilay Ercenk, 24 Ocak 1993'de otomobiline düzenlenen bombalı saldırı sonucu yaşamını yitiren Uğur Mumcu'nun Türk siyasi tarihi açısından önemini anlattılar.

Silivri Cezaevinde tutuklu bulunan gazeteci Mustafa Balbay'ın Uğur Mumcu ile ilgili mesajı okundu. Etkinlikte söz alan Yalçın Bayer, Uğur Mumcu'nun ciddi duruşuna karşın son derece esprili bir yapıya sahip olduğunu belirterek, kendisinin Türk basınında araştırma alanında bir çığır açtığını söyledi.

Uğur Mumcu'nun yolsuzluk, usulsüzlük ve irtica ile mücadele ettiği için öldürüldüğünü belirten Bayer,
"İyi ki bugünleri görmedi" dedi.

LAGA Başkanı Tayfun Keltek, 1980'li yıllarda konferans için Köln'e gelen Mumcu'nun otel yerine kendi evinde kalmayı tercih ettiğini belirterek,

"Ünlü bir gazeteci ile birlikte gelmişlerdi. Ünlü gazeteci lüks bir otelde kalmayı tercih etti. Mumcu ise masraf olmasın diye benim evimde kalabileceğini söyledi. Acısını halen yaşıyorum" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!