Ude'den Ditib'e uyarı

Güncelleme Tarihi:

Udeden Ditibe uyarı
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 2010 10:56

Münih Büyükşehir Belediye Başkanı Christian Ude, Münih’teki çifte minareli cami projesi için DİTİB’e bağlı Merkez Camii’ne üç hafta süre tanıdı. Ude “Gelecek hafta ya da en geç bir sonraki haftaya kadar tüm kapılar açık” dedi.


ALMANYA’
nın Münih kent merkezinde yüksek maliyeti yüzünden vazgeçilen çifte minareli, kubbeli cami projesi için Büyükşehir Belediye Başkanı Christian Ude üç hafta daha süre tanıdı.
Haberin Devamı


Ude, Hürriyet Gazetesi'nin “Camiyi yaptırmak isteyen DİTİB’e bağlı Merkez Camii içinde halen bu projeden vazgeçmeyelim düşünceleri var. Merkez Camii için artık kapılar kapandı mı?” sorusuna şu yanıtı verdi:


Müşterisi çok


“Belediye Meclisi’ne Merkez Camii tarafından projeden vazgeçildiğine dair henüz hiçbir yazı gelmedi. Eğer Merkez Camii projeden vazgeçmezse, bu hafta, ya da gelecek hafta, ama en geç bir sonraki haftaya kadar tüm kapılar açık. Ancak belediye olarak daha fazla bekleyemeyiz. Arsa için başka ilgililer var. Penzberg Camii yetkilileriyle bu konuda görüşüyoruz. Bunun yanında muhalefet burasının bir an evvel cami dışında konut yapımı için kullanılması konusunda önerge verdi.”


Önemli bir fırsat
Büyükşehir Belediye Başkanı Christian Ude, Hürriyet’in “cami projesinde siz önce imar planına gerek yok dediniz. Ancak mahkeme imar planı şart dedi. Bütün bunlar camiye bağış toplamayı olumsuz etkiledi. Bu, belediyenin hatası değil mi?” sorusuna ise şu yanıtı verdi:


“Bavyera Hükümeti'nin imar planı talebi çok abartılıydı. Oysa camiden daha büyük projeler imar planı olmadan yapıldı. Elbette bütün bunlar zaman aldı. Ancak bu sorunlar aşıldı. Ayrıca 15 milyon Euro’yu sadece bağışlarla karşılamak imkansız. Bunun için arkada güçlü bir kuruluşun olması gerekir. Merkez Camii’nin bu yeni cami projesinden vazgeçip şimdiki yerlerini tadilat yaptırması, kendilerini arka avlu camisi görüntüsünden kurtarmaz. Yeni caminin yeri dışarıya açılmak için en önemli bir fırsattı. Katolik ve Protestan kiliseleri de cami projesi için destek verdi.”


kut//


Başbakan söz verdi mi


Başkan Ude, "Cami projesine Başbakan Erdoğan yardım sözü verdi mi?" sorusuna, “Hayır, para yardımı sözü vermedi. Ama bana Münih’teki cami projesini çok önemsediğini ve temel atımına geleceğini söyledi” dedi. Cami projesine DİTİB’in başından itibaren kuşkuyla yaklaştığını belirten Ude, Münih’teki cami projesinin aslında çok daha önemli olduğunu, Almanya’ya gelen Türkler'in Münih’ten geçtiğini kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!