Uçak seferleri iptal

Güncelleme Tarihi:

Uçak seferleri iptal
Oluşturulma Tarihi: Şubat 16, 2013 15:59

Alman havaalanlarında güvenlik personeli grevleri uçak seferlerini olumsuz etkiliyor. Köln/Bonn Havaalanı'nda grev nedeniyle dün yüz uçuş iptal edildi.

Haberin Devamı

Alman Havaalanları'nda güvenlik personelinin grevleri devam ediyor. Önceki gün Kuzey Ren Vestfalya (NRW) Eyaleti'nde Düsseldorf ve Hamburg Havaalanı'nlarındaki uçuşları etkileyen grevler, dün de Köln/Bonn Havaalanı'nda büyük kaosa neden oldu. Güvenlikçilerin sabah saat 04.00'te iş bırakması sonucu ilk etapta yaklaşık yüz uçuş iptal oldu. Grev süresince havaalanında sadece bir güvenlik kontrol noktası açık tutulurken, uçaklarına binmek isteyen yolcular burada uzun kuyruklar oluşturdu. Havaalanında iptaller ve gecikmeler gün boyunca devam etti.

ŞİRKETLER PLANLARINI DEĞİŞTİRDİ

Grev nedeniyle Germanwings, Lufthansa ve Airberlin birçok uçuşunda değişikliğe gitmek zorunda kaldı. Şirketler kendi internet sayfalarında ve yardım hatlarında konuyla ilgili yolcuları uyaran bilgilere yer verdi. Toplu sözleşme görüşmelerindeki anlaşmazlık nedeniyle yapılan grevle ilgili açıklama yapan Kamu Hizmetler Sendikası Ver.di, toplam 30 bin 400 güvenlik personelinin gelirlerinde yüzde 30 oranında artış istediklerini belirtti. İşveren kesimi ise şu ana kadar yüzde 5 ile 9 oranında ücret artışı önerisinde bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!