ÜÇ KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Güncelleme Tarihi:

ÜÇ KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2007 17:02

Kanada'da polisin zanlıları etkisiz hale getirmek için kullandığı ve 3 kişinin ölümüne yol açan elektro şok tabancası Almanya'nın Bavyera polisi tarafından da deneniyor.

Haberin Devamı

Bavyera polisinin "Taser X26" denilen elekroşok tabancasından 10 tanesini denediği bildirildi. ABD’nin Arizona Eyaleti'nde Taser şirketi tarafından üretilen bu silahlar Kanada’da üç kişinin ölümüyle sonuçlandı. Kanada polisinin tabancayla etkisiz hale getirmek için ateş ettiği üç kişi son 3 haftada yaşamını yitirdi. Bavyera polisinin bu silahları proje olarak denemesi eyalet meclisindeki muhalefet partilerinin sert tepkisine yol açtı. Yeşiller ve SPD projenin derhal durdurulmasını talep etti.

İçişleri Bakanlığı ise bu silahın Bavyera’da çok az sayıda olaylarda kullanıldığını ve şimdiye kadar herhangi bir yaralanmaya yol açmadığını açıkladı. SPD ve Yeşiller elektro şok tabancasının kullanıma konulması halinde polis yasasında değişiklik yapılmasını, bu tabancanın 14 yaş altı kişilere karşı ve kalabalık arasında kullanılmamasını istedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!