Üç kardeş anıldı

Güncelleme Tarihi:

Üç kardeş anıldı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 2012 11:45

ALMANYA’nın Dortmund kentinde babalarının 29 yaşındaki Bulgar sevgilisi Milka D. tarafından geçen ay evde uyudukları sırada öldürülen Mustafa (4), Mehmet (10) ve Zilan Tüfekçi (12) kardeşler için anma töreni düzenlendi.

Haberin Devamı

Dortmund Belediyesi tarafından Dietrich Keuning Haus’da düzenlenen törene, Dortmund Anakent Belediye Başkanı Ullrich Sierau, Essen Başkonsolosu Şule Özkaya, Dortmund Uyum Meclisi’ni temsilen Fatma Karaca- Tekdemir, çocukların babası Muharrem Tüfekçi, aile yakınları, komşuları, öğretmen, öğrenci ve arkadaşları katıldı.

Törende konuşan Dortmund Anakent Belediye Başkanı Ullrich Sierau, üç çocuğun yasını tuttuklarını belirterek, şunları söyledi:

“Daha hayatlarının baharındayken beklenmedik bir trajedi onları aramızdan alıp ebediyete götürdü. Tüfekçi Ailesi’nin acılarını paylaşıyoruz. Bu anma töreninde çeşitli düzeydeki katılım, Tüfekçi Ailesi’nin acılarını paylaştıklarını gösteriyor. Toplumumuzun bu talihsiz olaya karşı tek vücut oluşu ve birlikteliği beni çok duygulandırdı. Zilan, Mustafa ve Mehmet Türkiye’de toprağa verildiler. Onlar, anılarımızda ve kalplerimizde ebediyete kadar yaşayacak.”

Anma programında Dortmund Uyum Meclisi’ni temsilen konuşan Fatma Karaca-Tekdemir de üç kardeşin ölümlerinin kendilerini derinden yaraladığını söyledi. Tekdemir, şöyle konuştu:

“İnsanlar yas tutuyor ve neden diye soruyorlar. Komşular ve okul arkadaşları ölen çocuklar karşısında şok yaşıyor. Kimliğimize hep birlikte sahip çıkalım. Zilan, Mehmet ve Mustafa hakka yürüdüler. Aileye baş sağlığı diliyorum.”

Etkinlik ölen çocukların okullarından gelen öğrenciler tarafından şiirler okunup, türkülerin söylenmesi ile sona erdi.

Öte yandan bölgesel yayın yapan Ruhr Nachrichten gazetesi, gözaltında tutulan baba Muharrem Tüfekçi’nin 29 yaşındaki Bulgar sevgilisi Milka D.’nin giysilerinde çocukların kanlarının tespit edildiği ileri sürdü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!