'Turquaze' gün sayıyor

Güncelleme Tarihi:

Turquaze gün sayıyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 10, 2010 15:42

Genç Yönetmen Kadir Balcı’nın ilk uzun metrajlı filmi olan ve Belçika-Türkiye ortaklığında gerçekleştirilen ‘Turquaze’ filminin genel gösterimi için gün sayılıyor.

Haberin Devamı

Filmin Belçika basın gösterimleri ile Montreal Film Festivali’nde ilgi görmesi, yapımcı yönetmen Kadir Balcı’yı ilerisi için ümitlendirdi. Brüksel Kinepolis Sineması’nda diğer ünlü filmler arasına afişi asılan ve 29 Eylül’de vizyona girecek olan ‘Turquaze’ filminde, Avrupa’da yaşayan Türkler'in yaşam kesitlerinin yer aldığını söyleyen Kadir Balcı, "Filmde ilk defa rol alanlar kadar tecrübeli isimler de vardı. Öykü benim, sizin, anne ve babalarımızın yaşadıklarıdır. Çocukluğumda Zeki Müren’in taş plaklarından dinlediğim ‘Yıldızların Altında’ şarkısı ile gözyaşlarınızı tutamayacağınız bir film yaptık.

Filmin çekimleri Belçika’nın Gent kenti ile İstanbul’da çekildi. Uluslararası İstanbul Film Festivali’nde ‘En İyi Yabancı Film’ ödülünü alan ‘Şeylerin Boktanlığı’nın yapımcısı Menuet Films ve GU-FILMortak yapımı olan TURQUAZE’ filmi Belçika Eşit Haklar Bakanlığı tarafından Türkler'e özel olarak izlettirilecek" diye konuştu. Film yakında Hamburg Film Festivali’ne de katılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!