TÜRKÜDER’de buluştular

Güncelleme Tarihi:

TÜRKÜDER’de buluştular
Oluşturulma Tarihi: Aralık 17, 2009 15:10

Belçika’nın Deist Kenti’nde yeni kurulan ‘Diest Türk Kültür Derneği’nin (TÜRKÜDER) açılış kokteyline katılan Flaman Bölge Hükümeti eski Uyum Bakanı, milletvekili Marino Keulen, "Türk kültürünün tanıtılması, uyuma olumlu katkı yapmaktadır" diye konuştu.

Haberin Devamı

BELÇİKA’da sosyal, kültürel ve sportif alanda faaliyet gösteren Türk derneklerine bir yenisi daha eklendi. Belçika’nın Deist kentinde yeni kurulan ve kısa adı "TÜRKÜDER" olan Deist Türk Kültür Derneği’nin açılış kokteyline, eski Flaman Hükümeti Uyum Bakanı, milletvekili Marino Keulen, Deist Belediye Başkanı Jan Laurys, Muavin Konsolos Ali İhsan İzbul, Schaerbeek Belediye Başkan Yardımcısı Sait Köse, Belçika Türk Dernekleri Birliği Başkanı Rıfat Can ile dernek temsilcileri, vatandaşlar katıldılar.

Uyuma katkı
TÜRKÜDER’in ilk kurucu Başkanı olan Tuba Tanrıkulu, "Deist kentinde Türk Kültür değerlerini yaşatmak, tanıtmak ve uyuma olumlu katkı yapmaktır" diyerek açılışa katılanlara teşekkür etti.
Açılış kokteylinde birer selamlama konuşması yapan Başkan Yardımcısı Sait Köse, Muavin Konsolos Ali İhsan İzbul’dan sonra davetlilere seslenen eski Uyum Bakanı Marino Keulen, "Türk Kültürü'nün tanıtılması, uyuma olumlu katkı yapmaktadır. Zira insanlarımızı bu sayede birbirlerini tanıyor, aradaki endişe ve önyargılar kalkıyor. Bu vesile ile sivil örgütlere büyük görevler düşüyor" dedi.
Açılış kokteyli, Türk sanatçılar Fatih Çalışır, Volkan Güven ve İlhan Akgül’ün müzik dinletisi ile son buldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!