Türklerin sorunları mercek altında

Güncelleme Tarihi:

Türklerin sorunları mercek altında
Oluşturulma Tarihi: Eylül 08, 2007 20:50

Amsterdam'da Türkevi Araştırmalar Merkezi (TAM), Türkler'in karşılaştıkları sorunlarla ilgili olarak araştırma başlattı.

Haberin Devamı

Sorunları bilimsel olarak yaklaşmak amacıyla TAM tarafından sağlanan burs olanağından yararlanan Dr. Yusuf Devran (Yeditepe Üniversitesi) "Hollanda’da yaşlı nüfusun bakımına yönelik uygulamalar ve yaşlı Türklerin bu bakım hizmetlerinden yararlanması", Doç. Dr. Macit Kenanoğlu (Fatih Üniversitesi) "Osmanlı-Hollanda Diplomatik İlişkilerinde Hukuk Kayması" ve Fatih Yıldız (Sakarya Üniversitesi) da "Avrupa Türkleri'nde kimlik sorunu olarak çifte aidiyet: Hollanda Örneği" konularında çalışma başlattılar.


Hollanda’nın başkenti Amsterdam’da faaliyet gösteren Türkevi Araştırmalar Merkezi (TAM), ülkedeki vatandaşlarımızın çeşitli alanlarda karşılaştıkları sorunlarla ilgili olarak araştırma başlattı. Düzenlenen basın toplantısında Dr. Yusuf Devran (sağdan birinci), Doç. Dr. Macit Kenanoglu (soldan birinci) ve Amsterdam Türkevi Araştırmalar Merkezi Müdürü Veyis Güngör (Ortada), yürütülen araştırmalarla ilgili bilgiler aktardılar.

Türkevi Araştırmalar Merkezi Müdürü Veyis Güngör, "Sorumlarımıza bilimsel açıdan yaklaşım göstererek bir ilke daha imza attık. Önümüzdeki dönemde farklı konularda da benzer çalışmalar yapmayı hedeflemekteyiz. Sorunlarımız akademik düzeyde konuşulmadığı sürece çözümlenmiyor" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!