Türklerin alın teri inkâr edilemez

Güncelleme Tarihi:

Türklerin alın teri inkâr edilemez
Oluşturulma Tarihi: Kasım 02, 2011 11:32

Almanya Göçü Belgeleme merkezi ve Müzesi (DOMİD), göçün 50’nci yılı dolayısıyla ‘Paylaşılan Yurt’ adıyla bir göç sergisi açtı.

Haberin Devamı

Serginin açılışını Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Türkiye’nin Berlin Büyükelçisi Ahmet Acet, Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanı Kemal Yurtnaç, Alman Tarih Müzesi Vakfı Başkanı Alexander Koch ve DOMID Genel Müdürü Aytaç Eryılmaz birlikte yaptı.

Sergi, Berlin’deki Alman Tarih Müzesi’nde 14 Kasım’a kadar ziyaretçilere açık kalacak. Sergi, daha sonra 4-30 Kasım 2011’de Köln’deki tarihi Spanischer Bau Binası’nda ve 8 Kasım-4 Aralık tarihleri arasında da Kuzey Ren Vestfalya (KRV) Eyalet Meclisi’nin Wandelhalle Salonları’nda açılacak. Başkent Berlin’deki Alman Tarih m Müzesi’nde açılan serginin tarihi geçmişi hatırlatıp gözler önüne serdiğini belirten Bozdağ, “Bu sergi, bir kez daha geçmişi yad etmemizi ve geçmişi muhasebe ederek yapılan yanlışlıkları ve doğruları görmemizi sağlayacaktır” dedi.

Türklerin alın teri inkar edilemez

Türkiye’den gelen insanların hem Almanya’nın hem de Türkiye’nin kalkınmasına çok önemli katkıda bulunduklarını belirten Bozdağ, “Dünyada saygın bir Almanya varsa, bunda Türklerin alın teri ve emeğini inkar edilmemelidir. Bu modern ve güçlü Almanya’yı oluştururken Türk’ü ve Alman’ı ile el ele verdiğini, kader birliği yaptı ve geceyi gündüze birlikte kattı” dedi. Bozdağ, tarihin ve geçmişin de bunun tanıklığı ile dolu olduğunu söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!