Türkler renk kattı

Güncelleme Tarihi:

Türkler renk kattı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 27, 2010 13:39

Frankfurt'ta geleneksel olarak düzenlenen 7. 'Kültürler geçidi' çoşku ile kutlandı. İki saat süren kültür geçidinde değişik ülke temsilcileri dans gösterilernde bulundu.

Haberin Devamı

FRANKFURT'ta geleneksel olarak düzenlenen 7. 'Kültürler geçidi' çoşku ile kutlandı. İki saat süren kültür geçidinde değişik ülke temsilcileri dans gösterilerinde bulundu. Frankfurt Başkonsolosluğu ve Turizm Ataşeliği katkıları ile kültür geçidine katılan Mehter Takımı ve Çerkez oyunları geçidi renklendirdi.


Bin 400 kişinin katılımıyla gerçekleşen iki saatlik kültür geçidi sonrası değişik ülke ve derneklerin kurdukları standlarda ülkeye ait ağız tadlarını ziyaretçilere sundular. Frankfurt gençlik kuruluşu Jugendring, Anakent Belediyesi'nin Sosyal ve Gençlik Dairesi, Uyum Dairesi, Gençlik Eğitim Kurumu ve Frankfurt Bölgesel Yabancılar Meclisi'nin ortaklaşa düzenlediği kültür etkinliği, önceki gün akşam saat gün 22.00'ye kadar devam etti. Kültürler geçidine katılan Frankfurt Yabancılar Meclisi 7 Kasım 2010 tarihinde Frankfurt'ta gerçekleşecek olan Yabancılar Meclisine dikkat çekmek için dev pankart açtı. Halen Yabancılar Meclisi başkanlığını yürüten Enis Gülegen, "Amacımız seçimlere ilginin artmasını sağlamak" dedi. Başından beri Kültürler Geçidi'nin medya partnerleri arasında yer alan Hürriyet Gazetesi bu yıl da Main Nehir kenarında (Eiserner Steg köprüsünün yanında) stand açtı. Standda, Hürriyet, Young Hürriyet ve gazetemizin yürüttüğü kampanyalar hakkında bilgi verildi. Gün boyu bilgi verilen yürütülen kampanyalar hakkında bilgi verilen stand yoğun ilgi gördü. Kültler Geçidi'nin organizatörleri arasında bulunan Frankfurt Belediye Meclisi üyesi Turgut Yüksel katılım ve ilgiden memnun olduklarını belirterek, "Çok kültürlü Frankfurt'ta yılda bir gün farklı kültürler bir arada kaynaşma fırsatı buluyor. Etkinlik sayesinde farklılıklar yanı sıra ortak noktalarımızda buluşmanın mutluluğu yaşanıyor" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!