Türkler ırkçıları püskürttü

Güncelleme Tarihi:

Türkler ırkçıları püskürttü
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 2006 00:00

Almanya’da aşırı sağcı Alman Milliyetçi Demokrat Parti NPD’nin, Hitler'in sağ kolu Rudolf Hess'in ölüm yıldönümü için düzenlediği yürüyüşe Hof Belediye Meclis üyelerinin izin vermesiyle Hof’a gelen 60 kadar neonaziyi Türk gençleri püskürttü. Plauen’den trenle Hof’a gelen 60 kadar neonaziye karşılık iki bin polis geniş önlem aldı.

Haberin Devamı




Neonaziler yürüdü
BAYRAKLI GÖSTERİ

Aşırı sağcıların tren istasyonundan konuşma yaptıkları Sonnen-Platz’a yürüyen NPD yandaşı aşırı sağcılar ile aralarında çok sayıda Türk'ün bulunduğu karşıt grupla sataşma yaşanınca, polis müdahale etti. Polis, karşı gösteri yapan grubu bir araya toplayarak olası bir çatışmayı önledi. Neonazi gruba saldırmak isteyen 6 kişi polis tarafından gözaltına alınırken, Hof ve çevre kasabalardan gelen 300 kadar Türk genci, slogan atarak dazlakların karşısına Türk bayraklarıyla dikildi.

SOLCULAR AYAKLANDI

Wunsiedel kentinde de Hitler'in sağ kolu Hess’i anma yürüyüşüne Münih, Bayreuth ve Hof Eyalet mahkemelerinden ret kararı çıkmasının ardından, Hof Belediye Meclisi'nin yürüyüş izni vermesi, solcu dernekleri harekete geçirdi. 27 sivil toplum örgütü ve yaklaşık 2 bin kişinin toplandığı alanda "Almanya’yı terk edin", "Yabancılar dışarı" gibi sloganlar atan aşırı sağcıları Türk ve Alman gençlerinden oluşan grup "Naziler dışarı" sloganlarıyla susturdu. NPD ve gençlik kollarının birlikte yaptığı organiyazyon için izin veren Hof Belediyesi ve meclis üyelerine tepki gösterdi.

Hüseyin ERDEM / HOF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!