Türkler benim için çok önemli

Güncelleme Tarihi:

Türkler benim için çok önemli
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2007 21:18

Nürnberg Maritim Otel'de gerçekleşen Türk Alman Tabipler Balosu'na, geçtiğimiz hafta Bavyera Başbakanı olan Günther Beckstein de katıldı. Beckstein, "Katıldığım ilk resmi davette Türkler ile biraraya gelmem, Türkler'e ne kadar önem verdiğimi gösterir" dedi.

Haberin Devamı

ALMANYA'nın Bavyera Eyaleti Başbakanı Günther Beckstein ile Nürnberg Büyük Şehir Belediye Başkanı Dr. Ulrich Maly’nin destek verdiği Bavyera Türk-Alman Tabipler balosu renkli geçti. Nürnberg Maritim Hotel’de gerçekleşen baloda, Başbakan Günther Beckstein, Nürnberg Belediye Başkanı Dr. Ulrich Maly, Nürnberg Başkonsolosu M. Selim Kartal, Münih Başkonsolosu Ali Rifat Köksal ve eşleri, Kemer Belediye Başkanı Hasan Şeker, Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mevlüt Yeni ve Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Akaydın ile çok sayıda tanınmış Türk ve Alman davetli hazır bulundu.

Türkler önemli

Bavyera Türk-Alman Tabipler Birliği Başkanı Dr. İsmail Baloğlu’nun açılış konuşmasından sonra kürsüye gelen Bavyera Başbakanı Günther Beckstein, başbakan olduktan sonra ilk kez bir resmi toplantıda Türklerle birlikte olduğunu ifade ederek, "Bu, benim Türklere ne kadar önem verdiğimi gösterir" dedi.

Daha sonra söz alan SPD’li Nürnberg Büyükşehir Belediye Başkanı Ulrich Maly, Beckstein’a takılarak, başbakan olduktan sonra onun ilk kez zamanında bir toplantıya geldiğini söyledi. E 5 ve Oscar adlı iki orkestra ile Kübalı dansçıların coşturduğu davetliler, geç saatlere kadar eğlenirken, Akdeniz’e özgü büfe ilgi gördü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!