Türkiye'ye yeşil ışık yaktı

Güncelleme Tarihi:

Türkiyeye yeşil ışık yaktı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 05, 2011 17:40

Atlanta Hawks'ta forma giyen Zaza Pachulia, Avrupa'ya dönmesi halinde bu ülkenin Türkiye olacağını söyledi.

Haberin Devamı

Zaza Pachulia, UPS Spor ve Kültür Kulübü'nde düzenlenen panelde öğrencilerin sorularını yanıtladı. NBA kariyerinin bittikten sonra Avrupa'ya dönüp dönmeyeceği şeklindeki bir soru üzerine Zaza Pachulia, “Avrupa'ya dönersem bu ülke kesinlikle Türkiye olur. Çünkü Türkiye'yi vatanım gibi görüyorum. Çocukluğumu ve hayatımın en önemli dönemlerini burada geçirdim. Kariyerimdeki başarılar Türkiye'de başladı. Bu vesileyle başta Semra Demirer olmak üzere yetişmemde büyük emekleri olan tüm Ülkersporlu yönetici, antrenör ve katkısı bulunan herkese minnettar olduğumu belirtmek istiyorum” şeklinde konuştu.

Zaza, geleceğin yıldızlarına iyi bir sporcunun nasıl olması gerektiği konusunda da ip uçları verdi. İyi bir sporcu olmak için düzenli uykunun, sağlıklı beslenmenin ve özel hayatın düzgün olmasının şart olduğunu, ayrıca bol bol antrenman yapılması gerektiğini anlatan Pachulia, kendisinin de bunlara çok dikkat ettiğini ve bu sayede spor hayatını istikrarlı bir şekilde sürdürebildiğini ifade etti.

Kültürlü, spor dışındaki konularda da fikir sahibi olmanın, birkaç dil bilmenin üst düzey sporcu olmak için gerekli olduğunu belirten Pachulia, “Sezonun bittiği yaz dönemlerinde business okuluna gidiyorum. Bol bol kitap okuyorum, boks dersleri alıyorum ve kendimi geliştirmek için her anı değerlendiriyorum. Çünkü basketbol kariyerim belli bir yaştan sonra bitebileceği için yapabileceğim bir işim olması gerekiyor” diye konuştu.

Pachulia, lokavt hakkındaki bir soruyu da, “Lokavt nedeniyle çok üzgünüm. En kısa zamanda kalkmasını istiyorum çünkü basketbol oynamayı çok özledim” yanıtını verdi.

Panelin sonunda UPS Spor ve Kültür Kulübü sporcuları, Zaza Pachulia'ya UPS logolu bir tabak hediye etti. Ünlü pivot da tüm UPS sporcularını Atlanta'ya davet etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!