Türkiye'ye övgü yağdı

Güncelleme Tarihi:

Türkiyeye övgü yağdı
Oluşturulma Tarihi: Mart 03, 2010 17:21

İngiltere Başbakanı Gordon Brown, İngiliz parlamentosunda düzenlenen etkinlikte Londra Türkleri'yle bir araya geldi. Türkiye’nin İşçi Partili Dostları Grubu’nun üçüncü kuruluş yıldönümü nedeniyle düzenlenen davette konuşan Başbakan Brown, Türk toplumunun önemine değindi.

Haberin Devamı

İNGİLTERE Başbakanı Gordon Brown, Türkiye’nin İşçi Partili Dostları Grubu’nun üçüncü kuruluş yıldönümü dolayısıyla düzenlenen davette Londra'da yaşayan Türkler'le biraraya geldi. Portcullis House’da, milletvekilleri Joan Ryan ve David Lammy’nin evsahipliğinde gerçekleşen geceye, İşçi Partili Dışişleri Bakanı David Miliband, İngiliz milletvekilleri Joan Ryan, Richard Howitt, David Lammy, Andy Love, Mary Honeyball, Türkiye’nin İngiltere Büyükelçisi Yiğit Alpogan, Başkonsolos Bahadır Kaleli, KKTC Londra Temsilcisi Kemal Köprülü, Hürriyet Avrupa Kordinatörü Halit Çelikbudak ile sivil toplum örgüt yöneticileri ve iş adamları katıldı.

Seçimler önemli
Grubun kurucusu, Haringey Belediye Meclis Üyesi Nilgün Canver’in açılış konuşmasının ardından kürsüye davet edilen İngiltere Başbakanı Gordon Brown, mayıs ayında yapılması planlanan genel seçimler öncesi Türk kökenli seçmenlerin vereceği desteğin önemine değindi. İngiltere’de yaşayan Türk toplumundan övgüyle bahseden Başbakan Brown, "Sizler her iki toplumun da temsilcilerisiniz. Türk ve İngiliz toplumununun yanı sıra İşçi Partisi’ni de başarıyla temsil ediyorsunuz. Parlamentoya yetişkin ve tecrübeli isimler gerekli. Sizler hem genç hem de donanımlısınız. Sizleri de aramızda görmek istiyoruz” dedi.

Destek sürecek
Türkiye’nin İşçi Partili Dostları Grubu’nun daha da büyüyeceğine inandığını vurgulayan Başbakan Brown, Türkiye’nin son yıllarda ilerleme kaydettiğini ifade etti. AB’ye üyelik sürecinde İngiltere’nin, Türkiye’ye her zaman destek verdiğini anımsatan Brown bu ay içinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın İngiltere’ye resmi bir ziyarette bulunacağını belirtti. Türkiye’nin önemine dikkat çeken İngiltere Dışişleri Bakanı David Miliband “Türkiye’nin, Batı ile İslam dünyası arasında bir köprü” sözleri ile Türkiye'nin önemine değindi. Mayıs ayında yapılacak genel seçimin önemine değinen Miliband, İşçi Partisi’nin tekrar iktidara gelmesi halinde Türkiye’ye AB yolunda desteklerinin daha da artacağı sözünü verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!