Türkiye'ye İsveç'i anlatacak

Güncelleme Tarihi:

Türkiyeye İsveçi anlatacak
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 25, 2008 10:53

İsveç Türk Gençlik Federasyonu (TUF), Başkanı Selçuk Ünlü, İstanbul'da Bilgi Üniversitesi'nde İsveç'teki sivil toplum örgütlerinin örgütlenmesini anlatacak.

Haberin Devamı

İsveç Türk Gençlik Federasyonu (TUF) Başkanı Selçuk Ünlü, İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde önümüzdeki hafta İsveç konulu bir konferans verecek. İstanbul’da Bilgi Üniversitesi’nde 29 Temmuz tarihinde başlayarak bir hafta sürecek konferans serilerinde Selçuk Ünlü, İsveç’in dernekçiliğe verdiği önemi anlatacak. Dünyada en fazla sivil toplum örgütlerinin İsveç’te bulunduğunu kaydeden Selçuk Ünlü, 'İsveç modeli bugün, Türkiye için örnek alınması gereken modellerin başında geliyor. Yıllardır sivil toplum örgütlerine devlet yardımı vererek, sorunlarını yerinde izleme modelini geliştiren İsveç’in bu modelinin Türkiye için faydalı olacağına inanıyorum'dedi.

İsveç Türk Gençlik Federasyonu’nun, devlet yardımı olarak yılda 1,7 milyon kron aldığını ve devlet yardımı alan en büyük 3 etnik göçmen federasyonundan biri olduğunu kaydeden Selçuk Ünlü, 'İsveç’te çok saygın ve örnek gösterilen bir Türk örgütü olarak Türkiye’ye tecrübelerimizi aktaracağım. İki ülke arasında sivil toplum örgütleri arasında köprü kurmak istiyoruz'dedi. Selçuk Ünlü, İskandinavay’da Türk Gençlik Konferederasyonu kurmak için adım attıklarını ve en büyük hedefleri olan Avrupa Türk Gençlik Konfederasyonu kurmak için de Eylül ayından itibaren Almanya’daki Türk örgütleri ile temaslar başlatacaklarını söyledi. Selçuk Ünlü, 13 yıllık Türk Gençlik Federasyonu olarak önlerine koydukları hedefler arasında olan İskandinavya, Avrupa sonra da Dünya Türk Gençlik Konfederasyonunu kurma hedefi doğrultusunda çalışmalarını yoğunlaştıracağını kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!