Türkiye’nin Londra Büyükelçisi Osman Koray Ertaş’tan yeni yıl mesajı!

Güncelleme Tarihi:

Türkiye’nin Londra Büyükelçisi Osman Koray Ertaş’tan yeni yıl mesajı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 01, 2024 12:31

T.C. Londra Büyükelçisi Osman Koray Ertaş, yeni yılın Birleşik Krallık’ta yaşayan Türk toplumu başta olmak üzere herkese sağlık, huzur ve mutluluk getirmesini diledi.

Haberin Devamı

BÜYÜKELÇİ Ertaş’ın ‘Değerli vatandaşlarımız’ diye başlayan yeni yıl mesajı şöyle: “Yeni umutlarla girmekte olduğumuz 2024 yılının Birleşik Krallık’ta yaşayan Türk toplumu başta olmak üzere herkese sağlık, huzur ve mutluluk getirmesini diliyorum. Londra’daki görevime başladığım 2023 yılı başında ülkemizde yaşanan deprem felaketi hepimizden derinden etkiledi. Birleşik Krallık hükümeti, halkı ve sizlerin gösterdiği olağanüstü dayanışma unutulmayacaktır. 2023 yılında Birleşik Krallık’la ikili ilişkilerimiz her alanda gelişmeye devam etti. Ülkelerimiz arasındaki Serbest Ticaret Anlaşması’nın güncelleşmesine dair süreç resmen başladı. Yıl boyunca ülkelerimiz arasında çok sayıda temas gerçekleşti. Ticaret, turizm, yatırımlar alanında elde edilen somut kazanımlarda payı olan herkese şükranlarımı sunarım.

Haberin Devamı

Türkiye’nin Londra Büyükelçisi Osman Koray Ertaş’tan yeni yıl mesajı

ERİŞİM FAALİYETLERİNE HIZ VERİLDİ
Yıl boyunca sizlerin, burada öğrenim gören gençlerimizin, çocuklarımızın farklı sektörlerde faaliyet gösteren iş insanlarımızın, derneklerimizin yanında olmaya çaba gösterdik. Cumhuriyetimizin kuruluşunuzun 100. yıl dönümünü Birleşik Krallık’ta pek çok etkinlikle büyük gurur ve coşkuyla kutladık. Guildhall’da düzenlediğimiz Cumhuriyet kutlaması uzun yıllar hafızalarda kalacak bir etkinlik oldu. Yıl boyunca sizlerin coşkusuna tanıklık etmekten ayrıca gurur duyduk. İngiltere’de Parlamento, sivil toplum kuruluşları, düşünce kuruluşları, akademi, medya ve finans dünyasına yönelik erişim faaliyetlerine hız verdik. Türkiye ve Birleşik Kralllık arasındaki stratejik iş birliğinin, sizlerin de desteğiyle, 2024 yılında her alanda gelişerek güçlenmesi için çalışmaya devam edeceğiz. Bu vesileyle şahsım, ailem ve mesai arkadaşlarım adına yeni yılınızı en içten dileklerle kutluyorum.”

Türkiye’nin Londra Büyükelçisi Osman Koray Ertaş’tan yeni yıl mesajı

BAKMADAN GEÇME!