Türkiye’den 9 ay sonra Almanya'da

Güncelleme Tarihi:

Türkiye’den 9 ay sonra Almanyada
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2015 11:37

Yönetmen Ömer Faruk Sorak’ın ‘8 Saniye’ adlı filminin Almanya galası, Türkiye’de gösterime girdikten dokuz ay sonra Berlin’de yapıldı.

Haberin Devamı

Berlin’deki galaya katılan Sorak, “Türkiye’de gösterime girdikten yaklaşık bir yıl sonra filmin Almanya’da galasının yapılması Türk sineması açısından önemli. Bu bir ilk. İlk kez Türkiye’de gösterime giren bir filmin yaklaşık bir yıl aradan sonra Avrupa’da galası yapılıyor” dedi. 

Daha önce büyük gişe yapan ‘Vizontele’, ‘Yahşi Batı’ ve ‘G.O.R.A.’ gibi filmleri yöneten Sorak, “Ancak ben bu filmi en çok beğeniyorum. Filmin yaz tatili sonrası gösterime girmesini istedik. Çünkü daha fazla Türk sinemaseverin izlemesini istiyoruz” dedi.

Almanya’daki Türk oyuncuların yeteneğini bu film çekimlerinde fark ettiğini söyleyen Sorak, “Almanya ve Türk sineması açısından buradaki oyunular bir değer. Çok yetenekli oyuncular var. Bu kadar oyuncunun varlığı beni çok şaşırttı” dedi.

Filmde, daha önce hiç oyunculuk deneyimi olmayan Esra İnal, kendi hayat hikayesini oynuyor. Başından geçen olayların anlatıldığı filmde ilk kez kameralar karşısına geçen Esra İnal, filmin senaryosunu da Nuran Evren Şit ile birlikte yazdı. Esra İnal, “Film için hiç oyunculuk eğitimi almadım. Yönetmen de zaten istemedi. Doğal olmasını istedi. Oyunculuğu çok sevdim” dedi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!