Türkiye’de ‘Selda’, Almanya’da ‘Zelda’

Güncelleme Tarihi:

Türkiye’de ‘Selda’, Almanya’da ‘Zelda’
Oluşturulma Tarihi: Mart 05, 2023 12:21

Ünlü sanatçı Selda Bağcan, Berlin’deki ‘Admiralpalast’ta hayranlarıyla buluştu. Bağcan, Çuval Dergisi’nin organize ettiği konserde yaklaşık 3 saat sahnede kaldı. Selda Bağcan, 50’nci sanat yılı anısına hazırlanan ve ismi ‘Zelda’ olarak yazıldığı için verilmeyen plaketi de hatıra olarak saklamak için istedi.

Haberin Devamı

BAĞCAN, depremde hayatını kaybedenler için 1 dakikalık saygı duruşuyla başlayan konsere kendi bestesi bir şarkıyla giriş yaptı. Şarkı aralarında seyircilerle sohbet eden Bağcan, zaman zaman anılarını anlattı. Birçok şarkıda hayranları Selda Bağcan’a eşlik etti. Bağcan, yaklaşık 1500 kişinin izlediği konserde Nazım Hikmet’in şiirinden bestelediği ‘Memleketim’ şarkısı öncesi bir de Boşnak türküsü seslendirdi. Zaman zaman sahnedeki koltuğa oturarak dinlenen ünlü sanatçının vokalleri de ‘Çav Bella’ (Bella Ciao), ‘Comandante Che Guevara’ şarkılarıyla eşlik etti. Che Guevara şarkısının ardından yeniden sahne alan Selda Bağcan, bu şarkıyı çok sevdiğini belirttikten sonra “Şimdi de dünyanın en büyük devrimcisi için söyleyelim” diyerek, Atatürk için ‘Sarı Saçlım Mavi Gözlüm’ şarkısını seslendirdi. Zaman zaman ritmik eserleriyle sahneyi coşturan sanatçı, zaman zaman da duygulu besteleriyle seyirciyi ağlattı. Ahmet Erhan’ın şiirinden kendisinin bestelediği ‘Anne Ben Geldim’ şarkısını seslendirirken salona büyük hüzün çöktü.

Haberin Devamı

Türkiye’de ‘Selda’, Almanya’da ‘Zelda’

İSMİNİ YANLIŞ YAZMIŞLAR
Finalde ‘İzmir Marşı’nı söyleyen Selda Bağcan’a seyirciler ayağa kalkarak eşlik etti. Hayranlarının uzun süren “Bir daha” tezahüratlarını kırmayan Selda Bağcan yeniden sahneye çıkarak iki şarkı daha seslendirdi. Konseri izleyenler arasında TDU Başkanı Remzi Kaplan da yer aldı. Kaplan, kendisine sanat yaşamının 50’nci yıl anısına hazırlattıkları plaketi vermek istediklerini ancak Alman matbaacının Selda ismini ‘Zelda’ şeklinde yanlış yazdığı için konsere yetişmediğini ve plaketi sonra vereceklerini söyledi. ABD ve İsrail’de birçok konser verdiğini belirten Bağcan da “Önemli değil. Beni oralarda ‘Zelda’ diye tanıyorlar. Ben o plaketi hatıra olarak istiyorum” dedi. 74 yaşındaki Selda Bağcan’ın hayranları arasında Hollywood oyuncularından ‘Yüzüklerin Efendisi’ adlı filim başrol oyuncusu Elijah Wood da yer alıyor.

Haberin Devamı

Türkiye’de ‘Selda’, Almanya’da ‘Zelda’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!