Türkiye turizm pazarında favori

Güncelleme Tarihi:

Türkiye turizm pazarında favori
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2011 12:03

AVRUPA turizm sektörünün önde gelen tur operatörlerinden Thomas Cook Group, 2012 için faaliyet planlarını açıklarken zorlu turizm pazarında özellikle Türkiye’ye ağırlık vereceklerini duyurdu.

Haberin Devamı

Thomas Cook Genel Müdürü Peter Fankhauser ‘Frankfurter Rundschau’ gazetesinde yayımlanan söyleşide Türkiye’den övgü ile söz etti.

Pazarın ucuzcu rakiplerle dolduğunu ve Kuzey Afrika işlerinin durma noktasına geldiğini kaydeden Fankhauser, Thomas Cook olarak geleceğe olumlu baktıklarını ve Türkiye’de ‘her şey dahil’ ürün yelpazesinde büyümeyi öngördüklerini dile getirdi. Fankhauser, ön rezervasyonların bir yıl önceki rakamlara kıyasla arttığını ancak turist sayısının yüzde beş oranında düştüğünü belirtti. Bu ivmeyi 2012’ye taşımak istediklerini ifade eden Fankhauser, ‘Arap Baharı’ nedeni ile 2010 ve 2011’de birçok rezervasyonun ertelendiğini veya iptal edildiğini ancak Tunus destinasyonunun artık yavaş yavaş iyileştiğini kaydetti.

Türkiye lider

‘Her şey dahil’ ürün yelpazesinin aileler için çok cazip olduğunu vurgulayan deneyimli turizmci, “Türkiye ‘her şey dahil’ paket turları pazarında çok daha büyüdü. Bu alanda birçok zengin tesis inşa edildi. m Öger-Tours’u satın almamızdaki ana gerekçe de buydu zaten. İspanya örneğin ‘her şey dahil’ ürün yelpazesine daha tereddütlü yaklaştı. Bunun nedeni ise tatil beldelerindeki restoran ve diğer eğlence mekanlarının oluşmuş alt yapısını yıkmak istememeleriydi. Buna Mayorka’da geçtiğimiz kış kar yağması da eklenince birçok turist Mayorka adasına karşı Antalya’yı tercih etmesi eklendi. Bu nedenle bu yıl da binlerce kilometre sahili daha turizme açılmamış olan Türkiye’nin yine favori olmasını bekliyoruz. Burada daha devasal bir potansiyel var” diye konuştu.

Almanlar Türklerden işletmeciliği öğrenebilir

Alman turistlerin İspanya’nın ardından Türkiye’ye rağbet gösterdiğini vurgulayan Fankhauser, sözlerine şöyle devam etti: “Almanya pazar olarak şimdilerde üçüncü sıraya yükseldi. Yerli turistlere Kuzey ve Baltık Denizi’nde daha fazla ‘her şey dahil’ ürünü sunulabilse bu oran daha da çıkabilir. Bunu otel işletmecileri ile yaptığım görüşmelerde sürekli söylüyorum. Almanlar bu konuda Türkler’den öğrenebilir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!