Türkiye sayesinde dünya lideri olduk

Güncelleme Tarihi:

Türkiye sayesinde dünya lideri olduk
Oluşturulma Tarihi: Kasım 16, 2011 18:45

Flensburg’daki FSG Tersanesi CEO’su Müdürü Peter Sierk 15. Ro-Ro gemisi yapımı içinstart vermeye gelen Ulusoy Denizcilik yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Ulusoy’a, “Bugemi son 13 yılda Türk şirketleri için yapacağımız 15. gemi olacak. Sizlerin sayesindetersanemizde yüzlerce işyeri 13 yıldır güvencede. Size minnet borçluyuz” dedi.

Haberin Devamı

RO-RO tipi gemi yapımında dünya lideri olan Alman FSG Tersanesi CEO’su Peter Sierk, “13 yıldır Türk şirketleri tersanemizi ayakta tutuyor” dedi. ULUSOY Denizcilik şirketinin yönetim kurulu başkanı Yılmaz Ulusoy sipariş verilen yeni geminin inşasını başlatmak için geldiği Flensburg kentindeki tersanede coşkuyla karşılandı.

Tersanede düzenlenen gemi inşasının başlamasını simgeleyen sac kesme törenine Hamburg Başkonsolosu Devrim Öztürk, Ticaret Ataşesi Şevket Ilgaç ve 13 yıl önce FSG ile Türk şirketleri biraya gelmesini sağlayan Saruhan Bozyakalı da katıldı.

13 yıl önce Yılmaz Ulusoy’un ağabeyi Saffet Ulusoy’un önerisi üzerine Uluslararası Nakliyatçılar Derneği (UND) için Ro-Ro gemileri yapımına başlayan ve şimdiye kadar Ulusoylar için 15 Ro-Ro gemisi yapan FSG CEO’su Sierk yaptığı açıklamada şöyle konuştu:

“13 yıl önce bize yabancı olan Ro-Ro inşası tersanemizde Ulusoy’ların vizyonuyla başladı. 13 yıldır Türk şirketleri tersanemizi ayakta tutuyor. Türkiye sayesinde bu branşta dünya lideri olduk. Size minnet borçluyuz. Sizin gibi işadamlarına sahip olan Türkiye’nin neden Avrupa ülkelerinin hayal bile edemediği ekonomik büyüme oranlarına sahip olduğunu anlamak zor değil. Sizden çok şey öğrendim, öğreniyorum. 50 yıl önce ekonomimizi kalkındırmak için işgücü talep ettiğimiz o dönemin ‘fakir’ ülkesi Türkiye, bugün Avrupa’nın gıpta ile izlediği bir dinamizm ve ekonomik güce sahip.”

Üretmek, tüketmekten önemli

Yılmaz Ulusoy ise 1990lı yıllarda Balkanlardaki savaşın Tır taşımacılığını krize soktuğunu bu nedenle Ro-Ro gemileriyle Tır’ların deniz yoluyla Avrupa’ya taşınmasının nakliyatçılara yeni ufuk açtığını ifade ederek, “Çalışmalarımızla Ro-Ro taşımacılıkta Türkiye’nin Avrupa’da bir numara olmasının gururunu yaşıyoruz. Çok çalıştık, ürettik bunun da meyvesini alıyoruz. FSG ile çalışmaktan çok memnunuz. Ancak Avrupa, dünya kriz içinde. Bence bu kriz daha bir kaç yıl etkisini sürdürecek. Çok dikkatli, çalışkan ve üretken olmamız lazım. Ticarette başarı için insana üç şey lazım, sevgi, güven ve çalışma aşkı” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!