Türkiye sanığa ait dosyaları bekliyor

Güncelleme Tarihi:

Türkiye sanığa ait dosyaları bekliyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 14, 2009 14:26

Paderborn'da 8 yaşındaki Türk kızı Kardelen'i öldürdükten sonra Türkiye'de yakalanan cinayet zanlısı Ali Kur'un yargılanmasına başlanması için Türk yetkililerin dosyaları beklediği öğrenildi. Alman polisi ise dava dosyalarının hazırlandığını ve NRW Adalet Bakanlığına teslim edileceğini söylediler. Dosyanın bakanlık tarafından Türk makamlarına gönderileceği bildirildi.

Haberin Devamı

Almanya'nın Paderborn kentinde 12 Ocak Pazartesi günü tecavüz edilip öldürülen 8 yaşındaki Kardelen Kıraç'ın Türkiye'de gözaltına alınan cinayet zanlısı Ali Kur'un (29) yargılanması için Türk yetkililerin Almanya'dan soruşturma dosyasını bekledikleri öğrenildi.

Türkiye'de, “Savunmasız küçük çocuğa tecavüz, suçu veya delilleri yok etmek amacıyla cinayet işlemek, güçsüz ve savunmasız bir insanı öldürme” suçlarından ötürü Ali Kur hakkında tutuklama kararı alındığını bildiren Paderborn Polisi, Almanya'daki soruşturmayla ilgili dosyasının hazırlandığını, ancak ne zaman Türkiye'ye gönderileceğinin NRW Eyalet Adalet Bakanlığı'nın karar vereceği açıkladı.

Paderborn Cinayet Masası Detektifleri, zanlının Türkiye'de verdiği ifadenin içeriğiyle ilgili kendilerinin bilgi vermeyeceklerini, hangi enformasyonların kamuoyuna duyurulacağı konusunda da Türk yetkililerin karar vereceğini söylediler.

KARDELEN'İN GÖLE GÖTÜRÜLDÜĞÜ ARAÇ ARANIYOR

Bu arada cinayetin aydınlatılması için oluşturulan 60 kişilik özel ekibin de 23'e düşürüldüğünü belirten Paderborn Polisi, küçük kızın cesedinin Möhne Gölü'ne hangi araçla götürüldüğü konusunda araştırmaların ise yoğun olarak devam ettiğini bildirdi. Polis cinayete arabasını emanet vererek yardımcı olan kişi veya kişilerin biran önce kendilerine müracaat etmelerini istedi. Polis, zanlı Ali Kur'un ilişki içerisinde bulunduğu bazı arkadaşlarına ait araçların incelendiğini, ancak bugüne kadar bir ipucuna rastlanamadığını söylediler.

OLAY NASIL OLDU?

Almanya'da büyük yankı yapan 8 yaşındaki Kardelen Kıraç 12 Ocak Pazartesi günü okuldan geldikten sonra Benedikter Caddesi'nde arkadaşlarıyla oynamak üzere saat 14.30 sıralarında dışarı çıktı. Bir anda Padernborn'da oturdukları evinin önünde kayıplara karışan Kardelen'den üç gün boyunca haber alınamadı. Kardelen'in evlerinden 60 kilometre uzaklıktaki Möhne Gölü yakınlarındaki baraj yoluna atılmış kıyafetleri, daha sonra da ormanlık alanda tecavüz edilip boğulmuş vaziyette cesedi bulundu.

Cinayet masası detektifleri, öncelikle küçük Kardelen'in bir başka yerde öldürülüp daha sonra cesedinin ormanlık alana atılması ihtimali üzerinde durdular. Çocuğun elbiselerinin yol kenarına atılmış olarak bulunması şüpheleri güçlendirdi. Bunun için göl kenarında iki gün tatbikat yapıldı. Minik kızın cenazesi Paderborn'daki DİTİB Fatih Camisi'nde kılınan cenaze namazı sonrası Kardelen'in cenazesi babasının memleketi Ordu'da toprağa verildi.

Aynı gün Paderborn Belediye binasının önünde düzenlenen anma törenine 8 bine yakın kişi katılmıştı. Üç hafta sonra cinayet zanlısının kapı komşuları Ali Kur olduğu ve olaydan bir gün sonra eşi Zehra ile birlikte Köln/Bonn Havaalanı'ndan İzmir'e uçtukları belirlendi. Zanlı Kur daha sonra kayınpederi Kadir Ayaz'ın girişimiyle Didim'de yakalandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!